Konya'ya 14 tane istasyon kurulacak! 24 saat ölçüm yapılacak

Konya merkezde yeni bir proje hayata geçiriliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan teknik şartnameye göre şehir genelinde toplam 14 adet ölçüm istasyonu kurulacak.

Konya’da projelere bir yenisi daha ekleniyor. Özellikle trafik yoğunluğu, sanayi faaliyetleri ve şehirleşmenin etkisiyle artan çevresel gürültünün kontrol altına alınması amacıyla yeni çalışma başlatıldı. Kent genelinde belirlenen noktalara kurulacak sistem sayesinde gürültü seviyeleri artık 24 saat boyunca anlık olarak takip edilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan teknik şartnameye göre şehir genelinde toplam 14 adet “Gürültü Ölçüm İstasyonu” kurulacak. Projenin, Avrupa Birliği destekli “Sürdürülebilir ve Dirençli Kentler İçin Akıllı Kavşak Tasarımı Projesi” kapsamında hayata geçirileceği belirtildi.

ŞEHRİN FARKLI NOKTALARINA KURULACAK

Teknik şartnamede yer alan bilgilere göre istasyonlar, Konya’nın farklı bölgelerinde çevresel gürültü seviyelerini ölçecek. Kurulacak sistem sayesinde elde edilen veriler dijital ortamda analiz edilerek raporlanacak.

Ölçüm istasyonlarının bulunduğu bölgelerdeki ses seviyeleri sürekli kayıt altına alınırken, sistemin web tabanlı bir yazılımla çalışacağı ifade edildi.

24 SAAT VERİ DEPOLAYACAK

Kurulacak istasyonların kendi bünyelerinde en az 24 saatlik ölçüm verisini saklayabileceği belirtildi. Olası bağlantı kopukluklarında veri kaybının önüne geçilmesi için sistemin otomatik veri eşitleme özelliğine sahip olacağı aktarıldı.

Ayrıca sistemin;

Gürültü analizleri yapacağı,
Rapor ve istatistik oluşturacağı,
Grafik ve tablo hazırlayacağı,
Kritik durumlarda otomatik uyarı vereceği belirtildi.

45 GÜN İÇİNDE TESLİM EDİLECEK

Şartnameye göre kurulacak sistem ve ekipmanların sözleşmenin ardından 45 gün içerisinde teslim edilmesi planlanıyor. Ölçüm istasyonlarının devreye alınmasının ardından Konya’daki çevresel gürültü haritasının daha sağlıklı şekilde oluşturulması hedefleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri