Konyaspor taraftarından zemin tepkisi 

Arabam.com Konyaspor evinde Lihtenştayn temsilcisi Vaduz’a 4-2 yenilerek Avrupa’ya veda etti. Yeşil-beyazlı taraftarlar İslam Oyunları açılışının yapıldığı zeminin futbol oynamaya müsait olmadığını ve yenilginin en büyük sebebinin zemin olduğunu ifade ett

Arabam.com Konyaspor evinde Lihtenştayn temsilcisi Vaduz’a 4-2 yenilerek Avrupa’ya veda etti. Yeşil-beyazlı taraftarlar İslam Oyunları açılışının yapıldığı zeminin futbol oynamaya müsait olmadığını ve yenilginin en büyük sebebinin zemin olduğunu ifade etti 

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu rövanşında Arabam.com Konyaspor sahasında Lihtenştayn temsilcisi Vaduz'a 4-2 mağlup oldu. İlk maçta deplasmanda rakibiyle 1-1 berabere kalan Konyaspor, bu sonuçla Avrupa kupalarına veda etti. Konyaspor taraftarı alınan yenilgiden dolayı büyük üzüntü yaşarken MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun zeminine büyük tepki gösterdi. 
 Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda, 9 Ağustos Salı günü İslami Dayanışma Spor Federasyonu ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin katılımıyla düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları Açılış Töreni yapıldı.  Bu tören öncesinde zemine kurulan sahne düzenekleri çimin zarar görmesine neden oldu. 

Bu nedenle birçok yeşil-beyaz taraftar Vaduz yenilgisinde zeminin bozuk olmasının etkili olduğunu savunurken bazı taraftarlar ise rakip takımın da aynı zeminde oynadığını söyledi.
Bazı taraftarlar yaptıkları paylaşımlarda Konyaspor’un haziran ayında düzenlediği 100. Yıl festivalini örnek göstererek zeminin büyük festivalde özenle korunduğunu savundu.  Konserlerin yapıldığı sahnenin çimlerin üzerine kurulmadığını örnek göstererek bu hassasiyetin İslam Oyunları açılışında da gösterilmesi gerektiğini savundu.  
Yapılan paylaşımlarda MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun zemini geçtiğimiz yıllarda örnek olarak gösterilirken bozulan zeminin bu sezon kendine gelmesinin zor olduğu ifade edildi. 
Sosyal medyada saha zemini ile ilgili olarak binlerce tweet atıldı. 

 İYİ ZEMİNLERDE OYNAMAK VE BU FUTBOLU İZLEMEK ÇOK DAHA KEYİFLİ

Vaduz maçının ardından açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut 
 Bir gazetecinin zeminle ilgili sorusu üzerine şunları kaydetti:
"Hiçbir özrümüz yok. Rakibimiz, bizim kadar pas yapan bir takım olmasa da mücadele ettiler. Belki çok göze hoş gelen bir oyun oynamadılar ama savaştılar. Siz de izlediniz, bunu değerlendirin. Hiç atmadığımız kadar direkt top attık ama asla ve asla zeminin bugün biraz bozuk olması bizim Vaduz'dan 4 gol yememizi açıklayamaz. Zemine geldiğimiz zaman en kısa zamanda yoğun çalışmalarla inşallah eski haline döner. İyi zeminlerde oynamak ve bu futbolu izlemek çok daha keyifli."

FERHAT TÜRKOĞLU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri