Konyaspor nereye koşacak

Ali Dikilitaş

Futbol kitleleri peşinden sürükleyen ilginç ve ilgi çekici bir oyun. Bir devlet adamı futbol için ‘’Futbol toplumların afyonudur , futbolla halkın beynini uyuşturacaksın’’ demiş. Türkiye’de ise futbol insanların hem beynini uyuşturuyor, hem aklını. Futbol Türkiye’de devletin ve kamunun üzerinde yük. Avrupa’da futbola en çok para harcayan ülke sıralamasında Türkiye 7. sırada. Türk futbolu Avrupa başarı sıralamasında 20. sırada…

Futbol ile ilişkisi olmayan, müteahhit, armatör, iş adamı, iş insanı, avukat, doktor Türkiye’de futbol yöneticiliği yapıyor. Taraftar olmak futbolu yönetmek için yeterli olmamalı. Bayern Münih başkanı hep eski futbolcular olur. 

Konyaspor’a gelecek olursak, önce Vaduz ve çim yakma faciası. Bu arada o çimin üzerinde 3-4 gün platform kalmasına müsaade eden aklı evvel saha sorumlusunu merak ediyorum…

Sonrasında lig başladı ve geçen 6 hafta 2 beraberlik, 4 galibiyet 7 gol atıp hiç gol yemeyen Konyaspor.

Sahada oynanan oyun herkesi tatmin etmiş olacak ki, Konyaspor son hafta transfere ihtiyaç duymadı.

Konyaspor geride kalan haftalarda sahada duruş olarak iyi görüntü verdi. Kanatları tıkayan ve orta alanı kalabalık tutan rakipler karşısında çok bocaladı.

Ben Konyaspor’un yerli rotasyonunda son hafta transfer ve takviye yapmamasını yadırgadım, yönetimin olaya ve konulara bakışı gerçekten çok şaşırtıcı. Bu ligde ne kadar çok puan o kadar çok gelir demek. Konyaspor sponsordan 30 milyon aldıysa bunun sebebi topladığı puanlar.  Tabi savruk olan Bursaspor, Eskişehirspor gibi takımlar ve hatta bizde geçmiş dönem yönetimi kötü tecrübeler var sağlam gitmek lazım ama imkan varken Konyaspor yerli rotasyonunda hocanın elini güçlendirmeliydi.

Konyaspor’un Eskişehir serüveni 1 beraberlik ve 2 galibiyet ile sona erdi. Evinden uzakta 6 haftada 14 puan toplayan İlhan Palut ve öğrencilerini tebrik ediyoruz. 

Konyaspor bu hafta tarihinde hiç deplasman galibiyeti bulunmayan Galatasaray’a konuk olacak. Bu sefer 3 puan olur mu ? futbolda her şey olabilir. 

Sonrasında milli ara var ve Konyaspor daha sonra Konya’ya dönecek.

Konyaspor eldeki kısıtlı imkanlar ile birşeyler yapmaya çalışıyor. Taraftar stadyumu doldurmakta güçlük çekiyor. Stadyuma gelen taraftarın turnike çilesi ise kenarda duruyor. Zafer meydanında bilet satışı olmaması ise başka problem. 

Ben kendi adıma telefondan bilet işimi çözebiliyorum. Telefon kullanamayan ve ebilet konusunda sorun yaşayan insanlara ulaşma konusunda hassasiyet eksiğimiz var…

Konyaspor iyi gidiyor ama taraftarın bu sene 20.000 barajını geçmesi lazım. Taraftar her hafta 25 bini bulsun ki şehri ve takımı yönetenlerin tepesine binebilelim….