Konyaspor kanatlandı, uçuyor

Ali Dikilitaş

Zamanın hızına yetişilmiyor, 2021-2022 sezonu bitti şimdi 2022-2023 futbol sezonu başlıyor.

Konyaspor alışmadığımız şekilde lig biter bitmez daha önce hazırlığını yapıp ismini belirlediği oyuncuları kadrosuna kattı.

Skubic’in ayrılığını bekliyorduk. Anicic’i zaten kafadan silmiştik. Abdülkerim’in Konya’da misyonu tamamlanmıştı bunun dışında Mpoku’nun varlığı yokluğu belli değildi. Şimdi Amir gider mi kalır mı onun hesabını yapıyoruz.

Konyaspor bir tane stoper alırsa iyi olur alamazsa da eldeki kadro ile bir şekilde itele kakala gider gibi.

Konyaspor için en önemli eksik, 20 gol barajını tutturabilecek bir golcü. Burada gözden kaçan şey Konyaspor oyun sisteminde santrafordan çok kenardan ve orta sahadan gelen oyuncuların yüksek skor katkısı. Sokol bu manada görevini iyi yapıyor. Muhammet ise ligde bir türlü istikrar yakalayamayan oyuncu çok faydalı da olabilir vasatın altında da kalabilir. İyi bir golcü Konyaspor’u farklı yere taşır. İyi stoper iyi santrafor ise ligde üst sıralarda kalmasını sağlar.

Konyaspor sezonu Konya’da açtı, Erzurum’da kamp yaptı ve Konya’ya döndü.

Konyaspor sezonu konferans ligi sebebiyle erken açtı. Avrupa’ya gidip Temmuzda sezon açan takımlar uzun lig maratonunda hep sorun yaşadı. Konyaspor bu durumda nasıl reaksiyon gösterecek uzun lig maratonunda göreceğiz. Sakatlık olmaz ise Konyaspor kulübede güçlü bir takım haline geldi.

Gelelim Bate maçına Konyaspor’a Bate çıkınca eyvah dedim. Hazır liigi devam eden bir doğu bloğu takımı. Daha önce de Türk takımları ile eşleşen Şampiyonlar ligi tecrübesi olan Bate maçının zor geçeceğini düşünüyordum.

Konyaspor 10 kişi kaldığı maçta rakibini 3-0 gibi net bir skor ile mağlup etmeyi başardı. Oturmuş kadro Konyaspor için büyük avantaj oldu. Şimdi taraftar önünde oynanacak ikinci bir maç var. Konyaspor turu geçmedi ama 3-0 büyük avantaj.

Konyaspor iyi yolda ama Temmuzda ligi açan takımların daha önce yaşadıkları beni endişelendiriyor. Bakalım Konyaspor ligde neler yapacak.

Konyaspor transfer komitesi santrafor transferi için çalışıyor. Fatih Özgökçen ardındaki desteği iyi ve verimli kullandı ve Konyaspor için ekonomik tablo oldukça iyi durumda. 

İlhan Palut’un elinde istediği bir kadro var hoca için bundan sonrası daha zor olacak. Beklenti arttı, hedef büyüdü.

Geriye Konya halkı ve Konyaspor taraftarının stadyumu doldurması kaldı. Şakır şakır top oynayan, izleyenlere keyif veren bir takım var. Yönetim teknik heyet ve futbolcular görevini yapıyor. Sırada taraftar var.