Konyaspor geçen sezonun  gerisinde kaldı

Ligin ilk 26 haftasında 26 puan toplayan ve performansıyla taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatanİttifak Holding Konyaspor, geçen sezonun  9 puan gerisinde kaldı.

Süper Lig’de başarısız bir sezon geçiren ve kümede kalma savaşı veren İttifak Holding Konyaspor, geçen sezonu arattı. Ligin ilk 26 haftasında 26 puan toplayan ve performansıyla taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatan yeşil-beyazlı ekip, geçen sezon aynı döneme göre 9 puan geride kaldı. Maç başına bir puan ortalaması tutturan temsilcimiz, teknik direktör Aykut Kocaman idaresinde geçen sezon aynı dönemde 35 puan toplayarak kendine 6. sırada yer bulmuş ve rahat bir sezon geçirmişti. Yeşil-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon 26 karşılaşmada 32 gol atıp, ağlarında 30 gol görürken, bu sezon ise sadece rakip ağlara 21 gol atarken, kalesinde 33 gole engel olamadı. İttifak Holding Konyaspor, 2018-2019 sezonunda ise ilk 26 haftada 8 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 yenilgi almıştı.
Anadolu Kartalı, son anda kümede kaldığı 2017-2018 sezonuna göre ise daha iyi durumda bulunuyor. Konyaspor, önceki sezon ilk 26 karşılaşmada 24 puan toplamıştı. Süper Lig’de 19. sezonunu geçiren Anadolu Kartalı, 26. haftaların en başarılı dönemine ise 2015-2016 sezonunda yaşadı. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın yönetiminde Konyaspor, tarihi başarıya imza attığı 26. haftayı 13 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 yenilgi ile 47 puanla 3. sırada geçmiş ve en başarılı dönemine imza atmıştı.
Koronavirüs salgını nedeniyle lige verilen ara öncesinde sahasında aldığı Fenerbahçe galibiyetiyle puanını 26’ya çıkaran yeşil-beyazlı ekip, Süper Lig’de kalan 8 mücadelede 35 puanın üstüne çıkarak ligde kalmayı planlıyor. Erteleme sonrasında 12 Haziran’da başlaması planlanan ligde Konyaspor, ilk maçında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

Süper Lig’de son Fenerbahçe galibiyetiyle umutlanan ve az da olsa nefes alan Konyaspor kalan 8 haftada; 4 maçını deplasmanda, 4 maçını evinde oynayacak. Uzun bir erteleme süresinin dönüşünde        Gençlerbirliği ile Başkent’te kritik bir mücadeleye çıkacak yeşil-beyazlılar Beşiktaş, Gaziantep FK ve Trabzonspor’la deplasmana karşı karşıya gelecek. Konyaspor, Demir Grup Sivasspor, Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor’u ise evinde ağırlayacak .Süper Lig’de Konyaspor’un de yer aldığı düşme hattı bitime 8 maç kala tam anlamıyla yangın yeri. Puan cetvelinin son 10 sırasındaki takımlar düşme korkusunu yakından hissederken Gaziantep FK, Yukatel Denizlispor ve FTA Antalyaspor, diğer 7 takıma göre biraz daha avantajlı konumda bulunuyor.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri