Konyaspor Başkanına açık mektu

.
Sayın Başkan;
Göreve gelirken çok iddialı laflar ettiniz. ‘Biz yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla hiç kimsenin yardım ve desteğine  ihtiyaç duymadan kulübün kendi dinamiklerini harekete geçirerek ve kendi katkılarımızla kulübü yönetiriz’ diyerek yola çıktınız. Diğer bir ifade ile Sayın Mustafa Özkafa ile başlayan ve zaman zaman da Sayın Tahir Akyürek ile devam eden süreçte Konyaspor hep Belediye destekli ayakta kalmış, özellikle de Özkafa başkan döneminde ligdeki nadir borçsuz kulüpler arasına girmişti.
Kulüp borçsuz hale getirilirken sabit gelirlerin dışında ihtiyaç duyulan kaynak Belediye kaynaklı oluşturulmakta ve kulüp yoluna devam etmekte idi. Bu gerçeği yok sayarak yola yönetim kurulundaki arkadaşlarınızla birlikte ama Belediye Başkanına rağmen çıktınız.
Doğaldır ki para veren insan bazı şeylere müdahil olmak ister. Genel kurul öncesi Sayın Tahir Akyürek’in yapmak istediği müdahalede bu kapsamda değerlendirilmesi gereken bir davranış idi.
Siz ne yaptınız ‘bizim ekonomik yönden kimseye ihtiyacımız yok’ dediniz. Belediye Başkanını ciddiye almadınız. Seçimden sonrada her uzatılan mikrofona öyle iddialı laflar ettiniz ki hem Konyalı  hem de Türk spor kamuoyu sizden ve yönetiminizden ciddi bir beklenti içine girdi.
Ne zamanki transfer sezonu geldi. Yaptığınız transferler ve oluşturduğunuz takımdan bir şey olmayacağı ortaya çıktı. Önce hocanız gemiyi terk etti. Sonra alınan istikrarsız sonuçlar neticesinde kadroda yaprak dökümü başladı. Nerde ise takım kadrosu yarıya indi.
Bunların içerisinde geçmişte Konyaspor’a ciddi katkı yapan oyuncularda vardı. Gönderilen veya gönderilmesi konuşulan ve kendilerine gönderilecekleri söylenen oyuncuları hoca göndermek istiyorsa hocaya takımın ekonomik durumunu anlatıp siz oyuncularınıza sahip çıkmalısınız ve çıkmalıydınız.
Çıkamıyor iseniz o zamanda siz de gitmeliydiniz. Gün geliyor “olağanüstü genel kurul kararı alacağız” diyorsun, ertesi günü kendi söylediklerinizi çürütüyor, faturayı da basına çıkarıyorsun. Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in “zaman içinde destek olacağız” vaadleri yerine gelmez ise o zaman ne yapacaksınız?  Zira her geçen gün kulüpte borç büyümekte ve yarınlarda belki de kulübe sahip çıkacak insan bulmakta zorlanılacaktır.
Bütün bunları göz önüne aldığımızda Belediye Başkanından talepte bulunmak normal bir davranış olmamaktadır. Çünkü Konyaspor’u idare etmek sizin ve yönetiminizin görevidir. Yönetim olarak kendi kaynağınızı da kendiniz yaratmalı idiniz. Yola bu iddia ile çıktınız.
Şimdi gelinen noktada teker taşa dayandı ve Belediye Başkanının kapısını çaldınız. Belediye Başkanı inadından vazgeçip veya kırgınlığı bir kenara bırakıp maddi kaynak konusunda zaman içinde destek verme vaadinde bulunmuş. Bu destek gelirse sizin bu parayı nerede kullanacağınızda önem arzetmektedir. Mevcut futbolcuların alacaklarını mı ödeyeceksiniz yoksa yeni transferlerde mi kullanacaksınız? Mevcut futbolcu borçlarını ödemeden transfer yaparsanız eski futbolculardan verim alamayabilirsiniz. O nedenle çok hassas davranmalısınız.
Transferlerde ince eleyip sık dokumalısınız. Alacağınız oyuncular takıma direkt katkı yapacak isimler olmalıdırlar.
Sayın Başkan,
Bir başka konuya daha dikkatinizi çekmek istiyorum. Son birkaç yıldır kurumsallaşmaktan bahsedilmektedir. Önce kurumsallaşmanın tanımının iyi belirlenip ona göre yapılanmak ve işi profesyonellere bırakmak gerekmektedir. Kulübün her şeyinin şeffaf olması, borç ve alacağının, gelir ve giderlerinin net bir şekilde tespit edilebilir olması lazımdır. Yoksa ürün satışı için şirket kurmakla kurumsallaşmış olunmaz. Şu andaki kulübün borç miktarını en azından genel kurul üyelerinin bilmesi gerekmektedir.
Sayın Başkan,
Size bir de teklifim olacak. Kulüp bünyesinde bir yüksek divan kurulu oluşturun. Dernek tüzüğü buna müsait mi değil mi bilmiyorum. Değilse de ilk genel kurulda değişiklik yapabilirsiniz. Belli süre kulüp üyeliği yapmış, kulübe bir şekilde emeği geçmiş insanları ( Aksakallıları, Akil Adamları) hem onere etmiş olursunuz hem de hayat görüşlerinden ve tecrübelerinden yararlanmış olursunuz.
Ayrıca her üç ayda veya her altı ayda bir onları toplayıp kulübün gidişatı hakkında bilgi vererek yanlışlar var ise hatalar daha da derinleşmeden, onlardan alacağınız ikazlar ile kendinizi disipline etmiş olursunuz. Hem de kurumsallaşmada bir adım daha atmış olursunuz. Belki de bu kurul oluşturulursa o zaman Konya’nın tamamı işin içine çekilmiş olacaktır.  Tabii bütün bunları yapabilmek için de sizin ve yönetiminizin göreve devam etmesi lazım. Görünen şu ki, bunca çalkantıdan sonra bu yönetimin uzun soluklu olacağı konusunda kuşkularım da yok değil. O da ayrı bir konu.
Özetlersem; Konyaspor Konyalınındır. Bu duyguyu uyandıramadığınız sürece sıkıntılardan kurtulmak mümkün olmayacaktır.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri