'Konya'nın turizminde sürdürebilirliği sağlamalıyız'

TÜRSAB Konya BTK Başkanı Seyit İbrahim Durmuş ve yönetim kurulu üyelerini Anahtar Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı H. Emre Umutlu ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde Konya- Karaman Bölgesinin turizmi ele alındı.

Anahtar Partisi Konya İl Başkanlığının ziyaretinden memnun olduklarını kaydeden TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Seyit İbrahim Durmuş turizmde sürdürebilirliği sağlamanın önemine değindi.

Durmuş, “Anahtar Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı H. Emre Umutlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaretinden memnun kaldık. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizleri ziyaret eden siyasi partilerle ve STK’lar Konya- Karaman Bölgesinin turizminin gelişimini istişare ediyoruz. Bu anlamda Anahtar Partisiyle de turizmi konuştuk. Şehrimizi ve Karaman bölgesinin turizminde kalkınmayla birlikte çeşitlendirilmesi ve çevreyle uyumu oldukça önemlidir. Bu bağlamda bölgemizde toplum ve kültürleriyle uyum içinde olunması içinde turizmde sürdürebilirliği sağlamalıyız. Bu amaçla şehrimizdeki bütün kurumlarla işbirliği içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

TURİZMİ ŞEHİRLERİN KÜLTÜREL VE SOSYAL GELİŞİMİNİN TEMEL UNSURLARINDAN BİRİ OLARAK GÖRÜYORUZ

Anahtar Partisi Konya İl Başkan yardımcısı H. Emre Umutlu turizmi şehirlerin kültürel ve sosyal gelişiminin temel unsurlara olarak gördüklerini ifade ederek, “TÜRSAB Konya Bölge ziyaretimiz kapsamında, turizm sektörünün mevcut durumu, sahada yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri üzerine son derece yapıcı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Konya’nın turizm potansiyelinin daha etkin kullanılması, sektör paydaşları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir turizm politikalarının geliştirilmesi konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Anahtar Parti olarak, turizmi sadece ekonomik bir alan değil, aynı zamanda şehirlerin kültürel ve sosyal gelişiminin temel unsurlarından biri olarak görüyoruz. Bu doğrultuda sektör temsilcileriyle istişareye ve ortak akıl üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Anahtar Partisi Konya İl Başkan yardımcısı H. Emre Umutlu, TÜRSAB Konya BTK Başkanı Seyit İbrahim Durmuş’a bir hediye taktim etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri