Konya'nın gelişen bölgesinde imar planı değişti! 4 kritik noktanın ortasında

Konya kent merkezindeki imar planı değişikliklerine bir yenisi daha eklenirken bu kez parsellerin 4 kritik noktanın ortasında yer alması dikkatlerden kaçmadı.

Konya'nın hızla gelişen bölgesi Selçuklu'da, Yazır Mahallesi'ndeki yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alanda önemli bir imar düzenlemesi resmen tamamlandı. Selçuklu Belediye Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Yazır Mahallesi'nde bulunan 0 ada 107, 108, 114, 233 ve 383 nolu parselleri kapsayan S.489 nolu düzenleme sahasında, 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. madde uygulaması sonuçlandırıldı.

İMAR UYGULAMASI BELEDİYE TARAFINDAN DUYURULDU

Mülk sahiplerini yakından ilgilendiren bu parselasyon çalışması, Selçuklu Belediye Encümeninin 09/10/2025 tarih ve 2408 sayılı kararıyla onaylanarak yasal süreçteki önemli bir adımı geride bıraktı. Bu uygulama ile, söz konusu alandaki araziler yeniden düzenlenerek imar planına uygun, parsellere dönüştürüldü. Arsalar 4 kritik yere yatın konumda. Konya Teknokent, Konya Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Ardıçlı TOKİ Konutları'na çok yakın olan bu bölge dikkatlerden kaçmadı.

PARSELASYON PLANLARI 1 AY SÜREYLE ASKIDA

İmar uygulamasının detayları, mülk sahiplerinin bilgisine sunulmak üzere askıya çıkarıldı. Hazırlanan parselasyon planı, özet, dağıtım ve tahsis cetvelleri, 05/12/2025 tarihinden itibaren bir ay (30 gün) süreyle Selçuklu Belediyesi'nin 2. katında ilan edilecek. Bu askı süresi, parsel sahiplerinin uygulamayı incelemesi, kendilerine tahsis edilen yeni parselin yerini ve metrekaresini öğrenmesi ve varsa itirazlarını bu yasal süre içerisinde belediyeye iletmesi açısından kritik önem taşımaktadır. Sürenin bitimiyle birlikte uygulama kesinleşmiş olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri