Konya'nın bir ilçesinde daha zeytin yetiştirildi! 1033 metre yüksekliği var

Konya'da zeytin yetişen ilçelere bir yenisi daha eklendi. Daha önce Hadim'in bazı mahallelerinde zeytin ağaçları yaygınlaşırken şimdi de denizden 1033 metre yüksekte olan bu ilçede zeytin yetiştirildi.

Konya'da son yıllarda tarımsal üretimde yeni denemeler yapılmaya devam ediyor. Buğday, arpa, şeker pancarı gibi ürünlerin bolca yetiştiği ilçelerden birisinde daha zeytin yetiştirildi. Daha önce Hadim ilçesine bağlı bazı mahallerde başarılı olan denemelere bir yenisi daha eklendi.

Denizden yüksekliği ortalama olarak 1033 metre olan Ilgın ilçesinde zeytin ağacı diken bir vatandaş başarılı sonuç elde etti. Bahçesine Antalya'dan getirdiği zeytin fidanını diken vatandaş karasal iklime rağmen meyve elde etmeyi başardı.

Zeytin denince akla ilk etapta Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi gelirken, İç Anadolu'da böyle bir sonucun alınması ilçe halkını mutlu etti. Önümüzdeki yıllarda zeytin ağacı sayısının bölgede artması bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri