Konyalılar eskisi gibi derin dondurucu almıyor! Gerekçesi üzdü

Konya’da derin dondurucu alan vatandaş sayısı gözle görülür oranda düşüyor. Bedesten Çarşı esnaflarından Ali Nas, “Kurban kesen hane sayısı azaldığı için büyük dondurucu alan da yok. Bu aralar küçük donduruculara rağbet daha da arttı” dedi

Kurban Bayramı’na az bir süre kalırken, derin dondurucu satan esnafların işinde düşüş gözlemleniyor. Artık birçok çift, geniş ve büyük derin dondurucu almaya sıcak bakmıyor. Kış hazırlığı yapan ailelerin evinde dondurucu bulunurken, yeni çiftler küçük derin dondurucuları daha çok tercih ediyor. Her yıl Kurban Bayramı öncesi artan derin dondurucu satışları, bu sene dibi gördü. Maddi imkânsızlıklardan dolayı kurban kesemeyenler derin dondurucu almayı da düşünmüyor.

'BÜYÜĞE NE GEREK VAR' DÜŞÜNCESİ HAKİM

Bedesten Çarşı esnaflarından Ali Nas, “Kurban kesen olmadığı için dondurucu alan da yok” diyerek konuşmasına başladı. Satışların her geçen yıl düzenli bir şekilde düştüğünü belirten Nas, satışlarındaki düşüşün yüzde 20 azaldığına dikkat çekti. Esnaf Nas, küçük dondurucuların şu sıralar daha çok ilgi gördüğünü dile getirerek, “Kurban kesemeyecekler derin dondurucu almak istese bile ‘büyüğe ne gerek var’ diyor. Akrabasından, eşinden, dostundan, komşusundan et gelecek olanlar ise küçük bir dondurucuyla işini rahatlıkla çözüyor. 8 yıldır bu işi yapıyoruz. İlk kez küçük ve ekonomik donduruculara bu kadar ilgi olduğunu gördük. İnsanlar artık ifade ettiğim gibi büyük dondurucuları tercih etmiyor” şeklinde konuştu.

ÇEKMECELİ DONDURUCULAR ÖNCELİKLİ

Nas, apartman hayatı yaşayan ailelerin dar yerden şikayetçi olduğunu, bununla birlikte çekmeceli dondurucuların daha çok tercih edildiğini ifade etti. Yer problemi olmayan Konyalıların sandık tipi derin dondurucuları aldığını söyleyen Esnaf Ali Nas, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “Daha düzenli olduğu düşünüldüğü için çekmeceli dondurucular ilgi görüyor. Sandıklı derin dondurucu ile çekmeceli derin dondurucu arasında fiyat farkı en az 3-4 bin TL.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri