Sanayide yavaşlama ve sipariş daralmalarının konuşulduğu dönemde Konya’dan dikkat çeken bir haber geldi. 1989 yılında kurulan İmaş Makina, üretimini sürdürdüğü makinelerle ilgili bir sipariş daha aldı. Afrika ve Orta Doğu pazarında ki müşteriyle 4 milyon 940 bin Dolar yani yaklaşık 235 milyon TL değerinde yeni sipariş alarak küresel büyümesini sürdürdü. Ekonomik durgunluğun üretim ve ihracatçı firmalar üzerinde baskı oluşturduğu bir dönemde, Konya merkezli İmaş Makina Sanayi A.Ş. yurt dışından aldığı yüksek hacimli siparişlerle dikkat çekti. Şirket, un ve yem değirmeni kurulumu için imzaladığı yeni anlaşmalarla uluslararası pazardaki konumunu güçlendirdi.
235 MİLYON TL'LİK YENİ SÖZLEŞME
Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, Afrika kıtası ve Eski Bağımsız Devletler Topluluğu'nda faaliyet gösteren müşterilerle toplam 4 milyon 940 bin dolar tutarında sözleşme imzalandı. Güncel kurla yaklaşık 235 milyon TL büyüklüğe ulaşan siparişler kapsamında avans ödemelerinin de şirkete ulaştığı bildirildi.
KONYA'DAN DÜNYAYA TEKNOLOJİ İHRACATI
1989 yılında kurulan İmaş Makina, bugün yaklaşık 250 çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Şirket, tahıl değirmenciliğinden yem fabrikalarına, çelik yapılardan endüstriyel makinelere kadar farklı alanlarda geliştirdiği markalarla 100'ün üzerinde ülkeye teknoloji ihraç ediyor.
YURT DIŞI PAZARLARINDA BÜYÜME SÜRÜYOR
Son siparişlerin özellikle Afrika ve Orta Doğu pazarlarından gelmesi, şirketin gelişmekte olan ülkelerdeki yatırım projelerinde güçlü bir konuma ulaştığını gösteriyor. Yeni sözleşmelerin önümüzdeki dönemde hem üretime hem de ihracat gelirlerine önemli katkı sağlaması bekleniyor.