Konyalı meşhur şirket 6 ayda 9 milyon TL zarar etti!

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata bağlı olarak Konyalı meşhur şirket zarar açıkladı. Söz konusu zararın boyutu ilk yarı için yaklaşık olarak 9 milyon TL olarak belirtildi.

Türkiye genelindeki ekonomik krizin etkileri, sanayi firmalarını da olumsuz etkiliyor. Konya'nın köklü şirketlerinden Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2025 yılı ikinci çeyrek faaliyet raporunda zarar açıkladı.

Şirketin hasılatı, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 düşerek 1 milyar 687 milyon TL'ye geriledi.

Şirketin finansal verileri, ekonomik zorlukların etkilerini net bir şekilde ortaya koyuyor:

Brüt kâr, geçen yılın ilk yarısında 360 milyon TL iken bu yıl 257 milyon TL'ye geriledi.

Esas faaliyet kârı ise 244,6 milyon TL'den 131,7 milyon TL'ye düştü.

Finansman giderleri sonrasında vergi öncesi kâr, sadece 770 bin TL seviyesinde kaldı.

PAY BAŞINA KAZANÇ NEGATİFE DÖNDÜ

Tüm bu olumsuz gelişmelerin ardından, Konya Kağıt 2025 yılının ilk yarısında 8,9 milyon TL net zarar açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde 83,8 milyon TL net kâr elde edilmişti. Bu durum, şirketin pay başına kazancının da 0,645 TL'den -0,068 TL'ye düşmesine neden oldu. Hissedarlar açısından olumsuz bir tablo ortaya koyan bu durum sonrasında şirket yönetiminin, yılın ikinci yarısında maliyet yönetimine daha fazla odaklanması bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri