Konya’dan İsrail’e tepkiler

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Yönetimi yaptığı yazılı açıklama ile, İsrail’i lanetledi.

İsrail’in başta 1982 tarihli BM Uluslararası Deniz Hukuku Sözleşmesi ve diğer uluslararası sözleşmeler ile Uluslararası Adalet Divanı kararlarına göre açıkça suç işlediği ifade edilen yazılı açıklamada, “Deniz hukukunu düzenleyen tüm sözleşmelere göre uluslararası sularda gemilerin dokunulmazlığı vardır. İsrail, yükü sadece insani yardım olan gemilere uluslararası karasularda saldırmış ve çok sayıda barış gönüllüsü sivili de kurşun yağmuruna tutmuştur. İsrail’in savaşı, ne Filistin’e ne de Türkiye’yedir. İsrail’in savaşı insanlığadır. Tarih boyunca insanlığa savaş açıp da kazanan hiçbir güç olmamıştır. İnsanlığa karşı giriştiği savaşta gün geçtikçe yalnızlaşacak ve çemberin daraldığını görecektir. Bundan sonra yapacağı her eylem, onu daha da içerisinden çıkılmaz bir duruma sokacaktır” denildi.

İsrail’in masum sivillere bomba yağdırdığı sırada, Hatay’da da askeri birliğe roketli bir terör saldırısı düzenlendiği ve 7 askerin şehit düştüğü ifade edilen açıklamada, her iki saldırının ortak amacının Türkiye’ye gözdağı vermek olduğu ve her iki saldırı için emrin aynı yerden çıktığı belirtildi.
Selçuk Üniversitesi Senatosu adına Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan: İsrail askerleri tarafından girişilen kanlı saldırıyı ve ardından yaşanan gelişmeleri kaygı ve üzüntü içinde izliyoruz. Gerek İsrail’in gerekse terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırıların karşılığının büyük milletimizin sağduyulu tutum ve yaklaşımı ile en insani biçimde karşılık bulacağından şüphe duymuyoruz.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Ali Yücel: İsrail’in Türk bayraklı sivil yardım gemilerine uluslararası sularda askeri müdahalede bulunması uluslararası hukuka aykırı, ahlak ve insanlık dışı düşmanca bir saldırıdır. İsrail’in Türk gemilerine düşmanca saldırısı karşılıksız bırakılmamalıdır.
Cumhuriyet Halk Partisi Konya İl Başkanı Orçun Güney Çalık: İnsanlık dışı saldırının gerekçesi ne olursa olsun asla mazur gösterilemez. İsrail’in yaptığı devlet terörüdür. Bu davranış kabul edilemez bir davranıştır. Kınıyoruz.
Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü: Türkiye, bölgesinde güçlü bir devlet ve ülke olarak bu terörist İsrail devletine karşı hem diplomatik açıdan hem de Türk-İslâm coğrafyasından gelen dinî ve kültürel gücünü harekete geçirecek projeleri devreye sokmak zorundadır. Türkiye, tarihî ve coğrafî kültüründen gelen gücünü kullanarak bu ülkeyle olan ilişkilerini tekrar gözden geçirmelidir.
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şube Başkanı Cemalettin Akpınar:  İsrail, yıllardır masum sivilleri hedef alarak, insan hayatını ve barışçı girişimleri hiçe saydığını açık bir biçimde bir kez daha göstermiştir.  Gerekçe ne olursa olsun, yalnızca barışçı faaliyetlerde bulunan sivillere karşı bu tür hareketlerin kabulü mümkün değildir. 
Doğanhisarlılar Derneği Başkanı Yunus Tarı: Bu zamana kadar İsrail’in yaptığı masum bebekler, ana, bacılar ve kardeşlere yönelik vahşice katletmeye yönelik hareketleri destekleyenler ve bana ne diyenler de en az onlar kadar sorumludurlar
Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik: Barbarlık örneğinin en şiddetlisini sergileyen İsrail devletini ve uzantıları olan terörist güçlerin döktükleri kanı lânetle kınıyor, akıttıkları kan gölünde gün gelip kendilerinin de boğulacağına yürekten inanıyoruz.
Seydişehir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Yaşar Coşkun: Bir günde 20'ye yakın insanımızın şehit edilerek, onlarca insanımızın yaralanmasıyla sonuçlanan bu iki planlı hain saldırının aynı saatlerde gerçekleştirilmiş olması her bakımdan dikkate şayandır ve düşündürücüdür.
Eğitim Bir-Sen Seydişehir Temsilciliği: Terörist devlet İsrail, hak, hukuk tanımamış, uluslar arası anlaşmaları hiçe saymıştır. İnsanları kendilerine hizmet etmek için yaratılmış köle varlıklar gören Siyonist zihniyet sahibi İsrail ordusu,  beyaz bayrak sallayan, amacı sadece insani değerler olan, bütün dinlerin mensuplarına,  ateş açarak katliam yapmıştır.
Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Veli Demir: İsrail’in gerçekleştirmiş olduğu terörün biran önce önüne geçilmelidir. Ülkemizin içinde ve dışında terör kanlı yüzünü göstermektedir. İktidar biran önce terör saldırılarını durdurduğu ve sorumlularını cezalandırdığı gibi, aynı zamanda uluslararası kamuoyu nezdinde İsrail’i mahkum etmelidir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri