Konya ve çevresinde günlerdir etkili olan kuvvetli yağış, ulaşımı olumsuz etkiledi. Meteoroloji’nin uyarılarının ardından şiddetini artıran sağanak, özellikle yüksek kesimlerde su birikintileri ve taşkınlara yol açtı. Sel nedeniyle Yeni Konya–Antalya kara yolu ulaşıma kapatıldı. Kritik noktalardan biri olan Demirkapı Tüneli yakınlarında su taşkını meydana geldi. Yolda oluşan sel nedeniyle ekipler güvenlik önlemleri alarak trafik akışını durdurdu.
YOL ÇİFT YÖNLÜ KAPATILDI
Yetkililer, Konya–Antalya yolunun hem Konya hem de Antalya istikametinde araç trafiğine kapatıldığını duyurdu. Konya’dan Antalya yönüne giden sürücüler Akseki güzergahına, Antalya’dan Konya yönüne ilerleyenler ise Manavgat istikametine yönlendiriliyor.
Bölgede Karayolları ve güvenlik ekipleri suyun tahliyesi ve yol güvenliğinin sağlanması için çalışma başlattı. Taşkının etkisini azaltmak ve yolun yeniden ulaşıma açılmasını sağlamak amacıyla yoğun mesai harcanıyor. Yetkililer, sürücülere alternatif güzergahları kullanmaları ve yapılan uyarılara dikkat etmeleri çağrısında bulundu.