Konya'daki büyük vurgun Meclis gündeminde

Konya'nın Yunak ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisine ait lisans depo sahibinin yaklaşık 500 Milyon TL'lik vurgunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geldi.

CHP Konya Milletvekili Bektaş, Yunak’taki vurgunun sorumlularının hesap vermesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi konuşmasında Yunak’taki Toprak Mahsulleri Ofisine ait lisans depo sahibinin yaklaşık 500 Milyon TL olan vurgununu dile getirdi. Bektaş, sorumlular hakkında en ağır adli ve idari yaptırımların uygulanmasını istedi.

Barış Bektaş, konuşmasının devamında ise şunları dile getirdi: “Yunak’ta Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ait lisanslı depo sahibi, yaklaşık 500 milyon TL’lik bir vurgunla ortadan kaybolmuş; geride borç, belirsizlik ve yıkım bırakmıştır. Her ne kadar depodaki resmî stoklar hukuki güvence altında olsa da, olayın en karanlık boyutu şudur: Söz konusu kişi, çiftçilerimizden Toprak Mahsulleri Ofisi dışında, kayıt dışı alımlar yapmış; çek ve senetlerle güven istismar edilmiştir. Bu, açık bir şekilde organize bir dolandırıcılıktır ve bedelini çiftçimizin ödemesi kabul edilemez. Buradan açıkça ifade ediyoruz: Devlet, çiftçisini yalnız bırakamaz. Toprak Mahsulleri Ofisi derhal devreye girmeli; kayıt dışı dâhil olmak üzere tüm mağduriyetleri tam ve eksiksiz biçimde tanzim etmelidir. Sorumlular hakkında en ağır adli ve idari yaptırımlar uygulanmalıdır.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri