Konya’da ticari taksi ücretleri güncellendi. Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak yaptığı yazılı açıklamada, taksimetre açılış ücretinin 55 TL, kilometre başına ücretin 50 TL ve kısa mesafe (indi-bindi) ücretinin 200 TL olarak belirlendiği duyurdu.
Başkan Muharrem Karabacak, düzenlemenin güncel maliyetler doğrultusunda hazırlandığını ifade etti, yeni tarifenin 4 Mayıs itibariyle yürürlüğe gireceğini bildirildi. Son zam, 12 Haziran 2025 tarihinde gelmişti. Açılış ücreti 40 TL’den 55 TL’ye yükseldi. Zam oranı yüzde 37,5 oldu. İndi-bindi ücreti de 150 TL’den 200’e çıktı. Kısa mesafeye de yüzde 33 zam geldi.
Konya’da son 3 günde önce tramvay ve otobüslere, daha sonra minibüs tariflerine son olarak da taksiye zam geldi. Vatandaş, “Maşallah, son 3 günde zamma doyduk” dedi.