Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından, Türk Polis Teşkilatının 180'inci kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.
Mevlana Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerde, teşkilatın envanterinde bulunan araçlar ile malzemeler vatandaşlara tanıtıldı.
Ayrıca Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, Su Altı Arama ve Kurtarma Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, SİBERAY ve KADES stantlarında ziyaretçilere çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Polis özel harekat ekiplerinin kullandığı zırhlı araçların da sergilendiği etkinliğe vatandaşlar ilgi gösterdi.
KONYA EMNİYET MÜDÜRÜ YÜKSEK'TEN POLİS HAFTASI MESAJI
Konya Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, Türk Polis Teşkilatının 180. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
Yüksek, mesajında, milletin huzur ve güvenliğinin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'nın, köklü geçmişiyle her zaman halkın yanında olduğunu belirtti.
Teşkilatın temel görevinin, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak, kamu düzenini korumak ve hukukun üstünlüğünü tesis etmek olduğuna değinen Yüksek, şunları kaydetti: "Bugün, kadim medeniyetimizin beşiği olan, Selçuklu'nun başkenti ve Mevlana'nın diyarı Konya'da görev yapmanın ayrıcalığını ve sorumluluğunu derinden hissediyoruz. Türk Polis Teşkilatımızın her bir mensubu, bu kadim şehirde görev yapmanın bilinciyle, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Bu anlamlı gün vesilesiyle bizler de Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında, hukukun üstünlüğü ve adalet ilkeleriyle yolumuzu aydınlatan ecdadımıza, milletimizin huzur ve güvenliği için çalışmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, aziz vatanımız için can veren tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, teşkilatımızın tüm mensuplarına sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir çalışma hayatı diliyorum."