Damacana su fiyatları bir yılda yaklaşık yüzde 90 artı. Geçen yıl ocak ayında 85-100 lira olan 19 litrelik damacana su, bu yıl son zamla 130-185 lira arasında satılmaya başlandı.
Birçok su firması yılbaşında fiyatları 20 artırdı. Bir su firması 19 litrelik bir damacana suyu 140 liradan 175 liraya çıkardı.
BİR BARDAK SU 2 LİRAYI GEÇTİ
Bazı firmalar ise damacana su fiyatını 185 liraya kadar çıkardı. Dolayısıyla 1 litre suyun fiyatı 10 liraya yaklaştı. Böylece 1 bardak suyun fiyatı 2 lirayı geçti. 19 litrelik bir damacanadan 90-95 bardak su elde edilebiliyor.
Konuştuğumuz su satıcıları damacana su fiyatlarının bir yılda yüzde 100 civarında arttığını belirtti.
Mazottaki artışın nakliye nedeniyle fiyatı doğrudan etkilediğini ifade eden işletmeciler, damacana fiyatlarındaki artışın talebin artmasıyla da gerçekleştiğini dile getirdiler.