Konya'da fuarları 250 bin kişi ziyaret etti

KTO - TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde 2009 yılında açılan 17 fuarı, 41 ülkeden 250 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.
 
TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü yaptığı açıklamada, 2009 yılı fuarlarının geçen hafta açılan ''Kondöküm 2009'' ve ''Konya 3. Yan Sanayiler'' fuarları ile sona erdiğini anımsattı. 
Konya olarak 2009 yılı fuarlarını tamamladıklarını ifade eden Ersözlü, fuarların Türkiye'de ve dünyada yaşanan global krize rağmen başarılı geçtiğini belirtti. 
Ersözlü, tüm sektörlerde düzenlenen fuarların katılımcı firmalara olumlu geri dönüşümleri olduğunu anlatarak, ''İkili iş görüşmelerinde önemli sonuçlar elde edildi ve birçok firma yurt dışı ihracatı için önemli bağlantılar yaptı'' dedi. 
TÜYAP olarak önemli bir görevi yerine getirmenin mutluluğu içinde olduklarını ifade eden Ersözlü, şunları kaydetti: 
''2009 yılında gerçekleştirdiğimiz 17 fuarda, 41 ülkeden 250 bin ziyaretçiyi Konya'da ağırladık. Fuarlara yaklaşık bin firma katıldı. Geçen yıla göre ziyaretçi sayısında yüzde 15 artış yaşandı. Bu ziyaretçiler yeni pazarlar bulunmasına ön ayak oldular. Fuarlar, yaşanan krizlere ve daralmalara rağmen tüm sektörlerde panzehir görevini yerine getirdi. Bu fuarlar, krizin ucuz atlatılmasında önemli argümanlardan bir tanesi oldu. Bu dönemde reklama ve tanıtıma ağırlık veren firmalar pazar paylarını da kaybetmediler.'' 
Ersözlü, ambalajdan mobilyaya, tarımdan belediyeye, inşaat sektöründen elektriğe, ayakkabıdan döküme kadar birçok alanda açılan fuarların Konya'nın ekonomisine de olumlu katkılar yaptığını belirtti. 
2010 YILI FUARLARI
2010 yılı fuarları için de çalışmalara başladıklarını belirten Ersözlü, ''Önümüzdeki yıl da bu fuarların birçoğu devam edecek. Hedefimiz ziyaretçi sayısında 2009'un da üstüne çıkarak, yüzde 30 artış sağlamak. 2010 yılında 17 fuar düzenlemeyi planlıyoruz'' dedi. 
Ersözlü, fuar merkezinin bazı fuarlarda yetersiz kaldığını vurgulayarak, yeni salon yapılması veya mevcut salonların büyütülmesiyle ilgili görüşmelerin devam ettiğini de sözlerine ekledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri