Konya’da bu kez ucuz ekmek değil sinema kuyruğu!

Hayat pahalılığından dolayı sosyal hayatı unutan Konyalılar, festival kapsamında 195 TL’den 80 liraya düşen sinema bilet fiyatlarını değerlendirdi. Birçok aile, birlikte sinemaya giderek film izledi. Sinema gişelerinin önünde uzun kuyruklar oluştu.

27-28 Eylül’de Türkiye genelinde sinema festivali yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya dahil 81 ilde etkinlik yapıldı. Yaklaşık bin 500 salonda tüm filmler 80 liradan izlenebildi. Konya merkezdeki 5 sinema salonunda da tüm filmler 80 liraya gösterime girdi. Konya’da sinema biletleri normalde 195 TL’ye satılıyordu. Pahalı olduğu için özellikle öğrenciler eskisi gibi sinemaya gidemiyor. Bilet fiyatlarının Konya’da 80 liraya düştüğünü duyan Konyalılar, birçok seansı doldurdu. Konya Kule Site Avşar’da, Konya M1Merkez (Real) Avşar, Konya Paribu Cineverse (Kent Plaza), Cinens Sinemaları Konya Kampüs ve Novaland AVM’de bu hafta sonu büyük bir yoğunluk oluştu. Festival kapsamında yüzde 60 indirim yapıldı.

KONYALILARI İKİYE BÖLEN KUYRUK TARTIŞMASI!

AVM’lerde cumartesi ve pazar günü görülmeyen yoğunluk oluştu. Sinema salonlarının önünde uzun kuyruklar da görüldü. Konyalılar, bu olayı iki farklı açıdan değerlendirdi. Kimi “Uzun süre sonra hesaplı olduğu için ailecek film izlemeye geldik” derken, kimi de sinema kuyruğunu “Hani ekonomik kriz vardı? Bu kuyruklara ne diyeceksiniz” yorumlarında bulundu.

460 TL VATANDAŞIN CEBİNDE KALDI

4 kişilik bir ailenin Konya’da kampanyasız sinema filmi izlemesi için sadece bilete kişi başı 195 liradan toplamda 780 TL parası gidiyor. Konya’daki sinema salonlarında mısır ise 100 liraya satılıyor. 4 kişilik bir ailenin sadece iki mısır aldığında cebinden 200 lira para çıkıyor. Su hariç ortalama 50 TL’den satılan içeceklere de 200 lira harcanıyor. Bir ailenin sinema izlerken, 2 kutu mısır yiyip, 4 içecek içmesinin maliyeti bin 180 TL’yi buluyor. Bilet fiyatlarına yapılan yüzde 60 indirimle bu hafta sonu bu miktar 720 liraya düştü. 460 TL Konyalı ailelerin cebinde kaldı.

‘SOSYALLEŞMEYİ UNUTMUŞTUK İYİ OLDU’

Sinema kuyruğuna giren vatandaşlar şunları söyledi: “Uzun zamandır ailecek sinemaya gidemiyorduk. Biletler pahalı. Çocuklar mısır, içecek istiyor, ‘AVM’ye gelmişken yemek yiyelim’ diyor. Yemek yemeden 4 kişilik bir ailenin sinema masrafı bin lirayı geçiyor. Fiyatların düştüğünü duyunca hemen internet üzerinden biletleri aldık. Kalabalık var ama idare edeceğiz. Sosyalleşmeyi unutmuştuk. Festival kapsamında sinema bilet fiyatında kampanya yapılması güzel oldu.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri