Konya'da bir balığa 36.875 lira ödediler!

Salih Acıbadem

Evet yanlış okumadınız. Zaten şaşırdığınız için yazıya tıkladınız. Olay Konya'da yaşandı.

Şaka falan değil. İki kişi bir sazan balığına 36.875 lira ödedi.

****
Beyşehir Gölü Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olarak ön plana çıkıyor. Bu yüzden herkes bu güzel gölümüzü bilir. Konya'nın denizi olarakta adlandırılıyor burası.

****
Tatlı su gölü olduğu için buradan çıkan sazan balığı nam yapmış. Bu sazanı yemek için özellikle Beyşehir'e giden çok insan var.

****
Dönelim 36.875 liralık sazan meselesine. Olaya biraz esprili yaklaşmak istedim. Geçtiğimiz gün Beyşehir'de suya elektrik vererek balık avlayan 2 kişiye 147.494 liralık idari para cezası kesildi.

****
Çevresel anlamda ciddi zararı var elektrikle balık avlamanın. Suyun içerisinde bulunan yavru balık ve diğer canlıları öldürüyor. Bu sebeple cezası biraz ağır.

****
Ceza yiyen 2 kişi beraberinde 4 adet sazan balığıyla yakalanmış. Yani 4 sazan için 147.494 lira ceza ödeyecekler. “Konya'da bir balığa 36.875 lira ödediler!” başlığı buradan geliyor.

****
Her yıl çok kişi bu zararlı avcılık yöntemi sebebiyle yüksek cezalar yiyor. Daha önce çok kez balık tutmaya gittiğim için biliyorum. Emek vererek balık tutmak çok zor.

****
Hele oltayla tutuyorsanız bazen bir balık için saatlerce beklersiniz. Sonuç olarak oltanıza küçük bir balık takılırsa onu geri suya bırakırsınız.

****
Ama maalesef kolaya kaçarak 3-5 balık için yüzlerce canlıyı öldüren kişiler çıkıyor. Bu yüzden cezalar çok daha ağır olmalı.

****
SAZAN ALTIN OLMUŞ

Pazar günü Balık Halindeydim. Bu sene balık fiyatlarında ciddi dalgalanma yaşandığı için vatandaş pek balık yiyemedi.

****
Fiyatlara bakınca şaşırdım doğrusu. Sazan balığının kilosu 30 lira olmuş. Bir zamanlar 10-15 liraya satılan sazandan bahsediyorum.

****
Asıl mesele bunu 'Beyşehir Sazanı' olarak satanların olması. Hirfanlı Barajından tutulan sazanları bu şekilde satıyorlarmış. Bunu balıkçılar söylüyor.

****
Bir bilgi daha vereyim. Beyşehir'e sazan balığı yemek için geliyorlar demiştim ya. Orada bulunan lokantalarda başka göllerde tutulan balıkları satıyor.

****
Hatta 700-800 kilo stok yapıp satanlar bile varmış. Beyşehir Sazanını tutmak çok zor.

O yüzden piyasada pek bulunmuyor.

****

Çıkan balıklarında müşterisi belli zaten.

****
Balık zengini bir ülkeyiz. Bu yüzden balığı sık sık tüketmek lazım.

Çünkü sağlık yönünden muazzam faydaları olan bir besin.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.