Konya’da 340 metre derinlikteki gölde yüzülür mü? Şehir ikiye bölündü

Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan, volkanik bir krater gölü olan ve derinliği 340 metreyi bulan Acıgöl’de yüzülüp yüzülmeyeceği tartışma konusu haline geldi. Kimi vatandaş, “Rahatlıkla yüzülebilir” derken, kimileri de “Orası dipsiz kuyu” dedi

Konya’nın Karapınar ilçesinin doğusunda, Meke Gölü’nün yakınlarında bulunan, suyundaki yüksek yüksek magnezyum sülfat nedeniyle acı ve tuzlu olan Acıgöl, yapısıyla Konya’nın doğa harikalarından biri olarak biliniyor.

Son yıllarda adı daha çok duyulan Acıgöl ile ilgili en fazla tartışılan konu da gölde yüzülüp yüzülmeyeceği. Bir kısım vatandaş 340 metre derinlikteki Acıgöl’ün tehlikeli olduğunu öne sürüp, yüzülmeyeceğini söylerken, birçok Konyalı da “Acıgöl tuzlu olduğu için rahatlıkla yüzülür” şeklinde konuştu.

CAZİBE MERKEZİ OLDU AMA DERİNLİĞİ HALA KORKUTUYOR!

2024 yılında göl üzerine inşa edilen modern yüzer havuz, gölü daha güvenilir hale getirdi. Göl içine yapılan kısımlar sayesinde insanlar Acıgöl’de bugün rahatlıkla yüzebiliyor. Ziyaretçilerine eşsiz bir doğa manzarası eşliğinde dinlenme ve keyifli zaman geçirme imkânı sunan yüzer havuz, Acıgöl’ü Karapınar turizminin yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirdi. Ancak gölün kalan diğer kısmı ile ilgili insanların endişesi sürüyor. Boğulma haberi olmamasına rağmen yapısı ve derinliğiyle Acıgöl hala insanları korkutuyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri