Tarihi bina özelliğine sahip olan Konya Valiliği Hükümet Konağı’nda yapılan restorasyon çalışmaları, aradan 2 yıl geçmesine rağmen bitirilemedi. Restorasyon çalışmaları nedeniyle Valilik hizmetleri Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda (YİKOB) veriliyor.
Konya Valiliğinin ise taşınması planlanıyor. Edinilen bilgilere göre yeni Konya Valiliği binası, Kılıçarslan Şehir Meydanı’ndaki Darü-l Mülk Sergi Sarayı olacak. Valilik, eski yerinde değil meydandaki bu bina içinde olacak.
YENİ SARAYIN İÇİ VE DIŞI DEĞİŞTİRİLECEK
Yetkililer, Restorasyon çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanarak valilik binasının tekrar hizmete açılmasının planlandığını ileri sürmüştü. Edinilen bilgilere göre Konya Valiliği, ilk adı Payitaht Müzesi olan daha sonra Darü-l Mülk Sergi Sarayı olarak değiştirilen binaya taşınacak. Yeni olan sarayın içi ve dışı değiştirilecek. Odalar bölünecek ve bina hizmete hazır bir hale getirilecek.
BİR BELİRSİZLİK VAR FİRMALAR ÇALIŞIYOR
Sarraflar Yeraltı Çarşısı karşısında 2 yıldır restorasyon çalışması sürdürülen Valilik binası ile ilgili de belirsizlik sürüyor. Tescilli olan binanın nasıl şekillendirileceği tartışılıyor. Bir katının kütüphane olacağı ileri sürülen binanın müze olacağı de konuşuluyor. Merhaba Gazetesi’nin edindiği bilgilere göre birkaç firma farklı projeler üzerine çalışıyor. Eski valilik binasının ne olacağına dair projenin yaz sonuna doğru netleşmesi öngörülüyor.