Türkiye'den Suriye'ye toplam 200 insani yardım TIR'ı gönderildi. Yardım TIR'larından 11'i Konya'dan yola çıktı. İHH Suriye'ye gönderilmesi hedeflenen 500 TIR'dan 200'ünün gönderildiğini açıkladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Komşuluk Hakkı İçin” ve “Sana İhtiyacım Var” kampanyaları kapsamında tüm Türkiye'den Suriye'ye gönderilen 200 yardım TIR'ından 11'u Konya'dan Suriye'ye hareket etti. Vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen törende, insani yardım TIR'ları Konya Hilton Otel önündeki araziden Suriye'ye gönderildi. TIR'lar hareket etmeden önce konuşan Konya İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet Yılmaz, “İHH İnsani Yardım Vakfı, mağduriyetlerin başladığı günden beri yardım çalışmaları yürütüyor. Omuzlarımızda komşuluk ve kardeşlik hukukunu ve sorumluluğunu taşıdığımız Suriyeliler için, halkımızın destekleriyle 3 yıldır seferber olmaktayız” dedi. Suriye'de yıkım ve katliamların devam ettiğini dile getiren Yılmaz, Suriye'deki insanların gönderilen yardımlarla ayakta kaldığını söylerek şöyle konuştu: “Saldırılarla yaşanan ölümlere, açlıktan ölümler de eklendi ve kış mevsimi tüm bu olumsuzlukları daha da artıran bir faktör durumunda. Dolayısıyla, yardımlara olan ihtiyaç ve yardımların aciliyeti de her geçen gün artıyor.” Yılmaz, 28 Şubat'a kadar İHH tarafından Suriye'ye gönderilmesi hedeflenen 500 TIR'dan 200'ünün gönderildiğini açıkladı.
AYDER 90 TIR GÖNDERDİ
Suriye'de yaşanan savaşın başından bu yana Anadolu İnsani Yardım Derneği'nin(AYDER) bölgeye 90 yardım TIR'ının gönderildiğini kaydeden Yılmaz, “İkisi Ermenek, biri Kaşınhanı ve biri de Sarayönü halkı tarafından hazırlanan 11 TIR'dan oluşan insani yardım araçlarında un, helva, sıvı yağ, süt tozu, yumurta, konserve, bebe bisküvisi ve çeşitli sebze gibi temel ihtiyaç maddelerinin yanında, çocuk, kadın ve erkek kıyafetleri bulunmaktadır” diye belirtti.Yılmaz, yapılan yardımların iyi olduğunu söyledi ve Suriye'ye gönderilen yardımlar konusunda vatandaşın gösterdiği duyarlılığın devam etmesi çağrısında bulundu.
YARIN GEÇ OLABİLİR
Kıyamete kadar hak ve batılın mücadele edeceğini belirten İlahiyatçı Ahmet Demet, “Peygamber ve peygamberler gibi mücadele edenler hak tarafını seçtiler. Firavunlar ve Nemrutlar gibi hareket edenler de şirki ve batılı seçtiler. Yanı başımızda Süriye'de devam eden zulümlerin içerisinde, bir tarafta haktan yana olanlar, bir tarafta da batıl dan yana olanlar var. Daha önceden yaşanan zulümlere yaptığımız yardımı şimdi de Suriye için yapıyoruz. Müslümanlar birbirinden sorumludur ve birbirlerine yardım etmekle mükelleftir” ifadelerini kullandı. Sivil Toplum Kuruluşları İcra Yönetim Kurulu Başkanı Latif Selvi ise, “Suriye'deki kardeşlerimizin yanında olmamız gerekiyor. Belki de bu yaşananlar Müslümanların bir sınavıdır. Bu gün ne yapabiliyorsak yapalım. Yarın çok geç olabilir” ifadelerini kullandı.
ADEM DEMİREL