Konya merkezli dev operasyon: 421 zanlı yakalandı

Konya’da kapsamlı bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Bu kapsamda sokak satıcıları polisin kıskacından kaçamadı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulan operasyonun 4 ay sürdüğü ifade edildi

Konya merkezli 12 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 bin 310 polis, 542 özel ekip, 16 özel eğitimli narkotik dedektör köpeği, 1 İHA ve 1 helikopterden oluşan hava destek unsurları yer aldı. Konya’nın en kapsamlı uyuşturucu operasyonlarından biri olan, “NARKOKAPAN KONYA’yı başarıyla icra edildi. Hazırlık safhası tam 4 ay süren operasyonla özellikle gençlere musallat olan, hem internet tabanlı haberleşme platformları üzerinden, hem de mahalle ve sokak aralarında uyuşturucu madde satışı yapan, “Torbacı’’ diye tabir edilen sokak satıcıları kıskıvrak yakalandı. Eşzamanlı olarak 338 farklı adrese baskın düzenlendi ve 421 şahsı gözaltına alındı.

‘DEVLETİMİZİN DEMİR YUMRUĞU ENSELERİNDE OLACAK’

“Uyuşturucu meselesini; milletimizin geleceğini hedef alan, gençlerimizin umutlarını çalan, toplumsal yapımızı içten içe kemiren bir saldırı olarak görüyoruz” diyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bu illet, sadece bireyleri değil, toplumların köklerini zehirlemeye çalışan bir tehdittir. Dünyanın en sinsi düşmanlarından biri olan bu maddeye karşı, özellikle göz bebeğimiz evlatlarımızı korumak, bizim için bir tercih değil, bir milli görevdir. Bu anlayışla, İçişleri Bakanlığı olarak uyuşturucuya karşı, amansız bir mücadele veriyoruz. Bu Kabine dönemimizde; 328 uyuşturucu organize suç örgütünü çökerttik. Yine Kabine dönemimizde, 87 bin 912 zehir taciri tutuklandı. Yaklaşık 216 ton uyuşturucu madde ile 243 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirdik. İşte bu tablo; kararlılığımızın ve azmimizin rakamsal karşılığıdır. Hedefimizde sadece sokak satıcıları yok. Arzın kaynağına, üreticiye, tacire, lojistik ağlara ve talebi besleyen tüm unsurlara karşı aynı anda, bütüncül bir stratejiyle müdahale ediyoruz. Arzın kökünü keserken; rehabilitasyon, eğitim ve toplumsal farkındalık programlarıyla talebin de önüne geçiyoruz. Bu zehrin tek bir zerresi dahi, Bizim için risk teşkil edecek kadar büyük ve mücadele edilecek kadar önemlidir. Üreticisinden tacirine, torbacısına kadar kim varsa; devletimizin demir yumruğu onların ensesinde olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘HAYALLERİNİZİ ZEHİRLEYECEK HİÇBİR ŞEYE PRİM VERMEYİN’

Ali Yerlikaya, şunları söyledi: “Buradan, vatandaşlarımızın hayatını karartarak, geleceğimizi, gençliğimizi hedef alarak, haram lokmaya tevessül eden zehir tacirlerine söylüyorum: Gittiğiniz yol, yol değildir. Devletimiz güçlüdür. Milletimizin iradesi sağlamdır. Siz, bu gücün karşısında duramazsınız. Milletimize zehirlemeye cüret eden kim varsa; Nereye giderse gitsin, hangi delikte olursa olsun, Siber dünyanın hangi dehlizine saklanırsa saklansın, Bilsinler ki, onları yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Sevgili Gençler; Sizler, Büyük ve Güçlü Türkiye idealimizin teminatısınız. Geleceğinizi, hayallerinizi zehirleyecek hiçbir şeye prim vermeyin. Yardıma ihtiyacınız olduğunda yalnız değilsiniz; Devletimiz yanınızdadır. Biz yanınızdayız. Kıymetli anne ve babalar, çocuklarınızdaki en küçük değişikliği, sosyal çevrelerindeki işaretleri, asla hafife almayın. İhmal, bir ailenin en büyük pişmanlığı olur. Unutmayın: Evlatlarımıza birlikte sahip çıkacağız. Mahallelerimizi birlikte koruyacağız. Bu mücadeleyi birlikte vereceğiz.”

‘ZEHİR TACİRLERİYLE MÜCADELE EDECEĞİZ’

Konya’dan tüm vatandaşlara çağrıda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “112 Acil Çağrı Merkezimiz emrinizde. UYUMA ve NARVAS uygulamalarımız emrinizde. Şüpheli bir durum mu var, bize bildirin, biz gereğini yapalım. Bu duygu ve düşüncelerle, Bu operasyonun planlanmasında ve icrasında emeği geçen; Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’mızı, Konya Valimizi, Konya Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Konya İl Emniyet Müdürlüğümüzü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzü, ve operasyona katılan tüm kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Uyuşturucu, İnsanlığın en büyük düşmanıdır. Buna cüret eden zehir tacirleriyle; ülkemiz ve insanlık adına mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

3. Sayfa Haberleri