Konya merkezde çok kullanılan cadde için kritik karar! EDS ile ceza yazılacak

1 Ocak itibarıyla Konya’da Rampalı Çarşının üzerinde bulunduğu Başaralı Caddesi’nde yeni uygulamaya imza atılmıştı. Karara göre cadde üzerine EDS cihazları yerleştirildi ve araç park edene ceza yazılmıştı. Aynı karar, Yeni Aziziye Caddesi için de alındı.

Konya’da özellikle bazı saatlerde inanılmaz şekilde yoğunluğun oluştuğu, trafiğin daralmadan dolayı zaman zaman kilitlendiği meşhur Yeni Aziziye Caddesi ile ilgili kritik bir karar alındı. Karara göre cadde üzerine araç parkı yasaklandı. Araç parklarından dolayı caddede büyük bir sıkışıklık yaşanıyordu.

CADDE ÜZERİNE 4-5 LEVHA ASILDI

Rampalı Çarşının üzerinde bulunduğu Başaralı Caddesi’nin ardından bu kez de Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) cihazları Yeni Aziziye Caddesi üzerine yerleştirildi. Aktif olarak kameraların çalıştığı bölgeye vatandaşın bilmesi için de ‘Elektronik Denetleme Sistemi’ yazılı levhalar asıldı.

Cadde üzerine 4-5 adet levha asılarak, vatandaş nezdinde farkındalık oluşturulmak istendi. Bu cadde üzerine günün büyük çoğunluğunda araçlar park ediliyordu. Cadde bu sebeple sıkışıklığa neden oluyordu.

KURALI DELENE BİN 246 TL CEZA YAZILACAK!

Yeni kararla birlikte cadde üzerine araçlarını park edenlere ceza yazılacak. Konyalılar, kararı desteklediklerini ifade ederken, sıkışıklığın önüne geçileceğini de belirtti. Kuralı ihlal eden vatandaşlar hatalı park sebebiyle cezai işlem görecek. Hatalı park cezası tutarı son yıllarda artış gösterdi. 2026 yılında hatalı park cezası ise bin 246 TL olarak belirlendi. Hatalı park yerine göre 10-15-20 ceza puanı verilmesi kesinleşti.

EMNİYET TRAFİKTE KARMAŞA İSTEMİYOR! KONYALILAR DESTEKLİYOR

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, şehirde trafiğin daha nizamlı olması adına çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle yoğun noktalarda karmaşanın önüne geçebilmek adına alınan kararları ise Konyalılar destekliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri