Konya için yoğun kar yağışı tahmini! 20 santimetre örtü bekleniyor

Konya'da kar yağışı bekleyen vatandaşa müjdeli haber. Yapılan son tahminlere göre yoğun yağışların ardından kentte 20 santimetre kar örtüsü oluşacak.

Konya'da kurak geçen kış mevsiminin ardından, bahar havasının aniden gelmesiyle çiçek açan ağaçlar, yerini kara bırakmaya hazırlanıyor. Meteoroloji kaynakları, bugün akşam saatlerinde başlayacak yağmurun gece saatlerinde kar yağışına dönüşeceğini ve Konya merkez ile ilçelerinin beyaza bürüneceğini duyurdu.

AMATÖR HAVA TAHMİNCİSİNDEN KAR UYARISI

Amatör Hava Tahmincisi Kuttusi Demir, Konya genelinde beklenen kar yağışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Demir, merkezde 5-10 cm arasında kar örtüsü beklediğini, Akdeniz üzerinden gelecek nemli havanın etkisiyle bu oranın 7-14 cm'ye çıkabileceğini belirtti. Özellikle taşra bölgelerinde ve ova kesimlerinde kar kalınlığının 20 cm'yi bulabileceği uyarısında bulundu.

"KIŞIN GÖREMEDİĞİMİZ GÖRÜNTÜYÜ YAŞAYACAĞIZ"

Demir, "Kışın göremediğimiz şu görüntüyü yaşayacağız. Son dakika bir olumsuzluk olmazsa bu gece sahur ve yarın gün içi çok mutlu olacağız." ifadeleriyle kar yağışının önemine vurgu yaptı.

VATANDAŞLAR HAZIRLIKLI OLMALI

Konya'da yaşayan vatandaşların, ani hava değişimine karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor. Özellikle sürücülerin, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle dikkatli olmaları önem taşıyor. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları soğuk hava ve kar yağışına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri