Konya Büyükşehir Belediyesi'nin faiz gideri “Pes” dedirtti!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin gelir,gider ve faaliyet sonuçları tablosu, Sayıştay tarafından paylaşıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin gelir,gider ve faaliyet sonuçları tablosu, Sayıştay tarafından paylaşıldı. 2020 yılı Sayıştay Denetim Raporunda Konya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi'nin faize ayrılan bütçesi dikkat çekti. Raporda Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yıllık faiz giderinin artması dikkatlerden kaçmadı. Büyükşehir'in bütçe faiz gideri 231 milyon TL oldu.

2019 yılında faiz gideri 120 milyon TL, 2018 yılında da 172 milyon TL'idi. Bu verilere göre Konya Büyükşehir Belediyesi'nin son 1 yılda bütçeden faize ayrılan gideri yüzde 92 arttı. Genel faiz gideri ise 721 milyon TL oldu. Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, faiz giderlerinin artmasına tepki gösterdi.

AK Parti iktidarının yaptıkları ile söyledikleri arasında uçurumun olduğuna dikkat çeken Başkan Saydam, “AK Parti, mikrofonun karşısına geçince faizin haram olduğunu söylüyor. Uygulamalarıyla konuşmasının tam tersini yapıyor” şeklinde konuştu.

Vatandaşın AK Parti'nin ne dediğine değil, ne yaptığına bakması gerektiğini vurgulayan Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Belediye kaynakları sömürülüyor. Ortaya konulan bir hizmette yok. Ortada sadece eğlence var. Sayıştay raporunda faize ayrılan bütçenin arttığını görüyoruz. Konyalının parası faizcilere aktarılmış. Konyalının güç şekilde kazandığı, faizcilere aktarılıyor. Bundan 30-40 yıl önceki Erbakan Hocamızın bütçe konuşmalarını hatırlayın. Hala aynı şeyleri konuşuyoruz. İsimler değişiyor, zihniyet değişmiyor. Halbuki geçmişte biz arkamızda hükümet desteği olmadan, zor şartlarda bu şehri 15 yıl yönettik. Borç yapmadan, faiz ödemeden ve israf etmeden en büyük yatırımları yaptık. Bu kaynaklar sizin. Vebali vardır. Sizin adınıza düzgünce yönetecek bir idareye teslim edin.”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri