KONMAK, KONELEK VE İSKON fuarları açıldı

KONMAK, KONELEX ve İSKON fuarları, KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Konya Ticaret Odası ve TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen KONMAK 2014, İSKON 2014 ve KONELEX 2014 fuarlarının açılışı gerçekleştirildi. Fuarın açılış törenine Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Makine İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sevda Kayhan Yılmaz, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Gamsız ve Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ömer Şen katıldı. Açılış konuşmasını yapan TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Bu yıl fuara 50 bin misafir bekliyoruz. Fuarımız artık uluslararası düzeyde bir fuar. 21 ülkeden sektör temsilcisi ve 377 firma bulunuyor. Fuar boyuncu ciddi bir satış bekliyoruz. Burada Ekonomi Bakanlığı'nın da desteğinden söz edebiliriz. Önümüzdeki fuarlarda yeni salonlarda daha iyi alan sağlıyacağız. Tunus ve Ürdün'den önemli işadamları burada olucak. Yurtdışından nitelikli ve önemli sayıda ziyaretçi bekliyoruz. Konya ve Türkiye için çok önemli bir fuar olacaktır. Ayrıca 50 civarında otobüs ile fuar alanına servis yapılmaktadır” dedi.

FUAR TÜRKİYE'DE ÖNCÜ OLACAKTIR

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de, Anadolu’nun en büyük fuar merkezine sahip olacak Konya'nın Türkiye’nin de fuarcılık merkezi olacağını söyledi. Öztürk, “Ülkemiz son 10 yılda gösterdiği ekonomik büyüme başarısı ile Anadolu ekonomisinin ülke ekonomisine katkısının da artırmasını sağlamıştır. Ülke ekonomisinin parlayan yıldızı Konya olarak daha çok çalışmaya daha üretmeye daha çok dünyaya açılmaya kararlıyız. Şehrimiz, son on iki yılda Türkiye ortalaması üzerinde gerçekleştirdiği büyümeyle 2,5 milyar doları aşan bir dış ticaret hacmine sahiptir. 2014’ün ilk üç ayında Konya’nın ihracatı yüzde 28 oranında artmıştır” diye konuştu.

TAKIM TEZGAH İHRACATIMIZ BÜYÜYOR

Ülkenin ve Konya'nın takım tezgahları üretimi konusunda hızla ilerlediğini ve bu ilerlemenin ihracat rakamlarına yansıdığını belirten Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Gamsız da “Takım tezgahları dediğimiz yani makine üreten makineler, ülke gelişimine olan katkısı yadsınamaz derecededir. Geçtiğimiz yıl takım tezgahları kullanımında gözle görülür derecede bir artış olmuştur. Takım tezgahı üretiminde de büyük oranda bir artış olmuştur. Bu büyümeyi rakamlarla ifade etmek gerekirse, geçtiğimiz yıl yüzde 8'lik bir artış vardır. Bu rakamlarla yetinmek doğru olmaz. Öncelikli hedefimiz bu rakamları daha da yukarıya çıkartmaktır. Ziyaretçilere tavsiyem mümkün olduğunca fazla stand gezsinler” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri standları gezerek, bilgi aldı.

BERKHAN PARLAK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri