Kınamaktan gına geldi!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, “Yeter artık. Kınamaktan gına geldi. Ne pahasına olursa olsun, İslam ülkeleri İsrail'i tanımadığını söylemeli. Ticari, siyasi tüm ambargolar uygulanmalı” dedi

İslam İşbirliği Teşkilatı, bugün olağanüstü İstanbul'da toplanıyor. 57 İslam ülkesinin katılacağı toplantı öncesi, alınması gereken kararlar ile ilgili özel açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, toplantının sadece Kudüs başlığı adı altında yapılmasının çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Bu tür toplantılardan genellikle kınama mesajlarının yayınlandığını hatırlatan Yalman, “Kınamaktan gına geldi. Kaba tabir ile kınamayı kimse iplemiyor. Rahmetli Erbakan hocanın da dediği gibi, batı ancak ve ancak güçten anlar” şeklinde konuştu.

İNTİFADA KALMAYA DEVAM

İslam ülkelerinin İsrail'i tanımadığını bildirmeleri gerektiğini dile getiren Yalman, 1947 yılından itibaren İsrail'in işgalci fiiliyatlarda bulunduğunu ifade etti. Müslümanların küresel kuşatmaya karşı intifada kalmasının doğruluğuna dikkat çeken Yalman, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdiye kadar bu gibi durumlarda hep kınamakla yetindik. Bir iki gün kınadık sustuk. Ama bu kez olayın boyutu çok farklı. Direnişi sürdürmeliyiz. Mezhebi farklılıklar, anlaşmazsızlıklar olabilir. Kudüs, ümmetin meselesidir. Tek ses olmayı başarmalıyız.”

SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ

Coğrafi olarak İsrail'in etrafında hep Müslüman ülkelerinin bulunduğunu kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, bütün Müslüman ülkelerin İsrail'e hava sahalarını kapatması talebinde bulundu. “Katar'a karşı Müslüman birkaç ülke ambargo uyguladı. Daha fazlasını şimdi İsrail'e yapsınlar” diyen Yalman, “Ne pahasına olursa olsun, ticari ambargo uygulanmalı. İsrail  büyükelçilikleri kapatılmalı. Bütün İslam ülkeleri İsrail'i değil, Filistin'i tanıdıklarını haykırmalı. Oyun büyük. Siyonizm, Mescid-i Aksa'yı yıkmak istiyor” açıklamalarında bulundu.

ASIL HEDEFLERİ TÜRKİYE

Siyonizmin asıl hedefinin Türkiye olduğunu da aktaran Yalman, şunları kaydetti: “Mescid-i Aksa'yı yıkmak istediklerini söyledim. Sonra Suriye'yi bitirecekler. Sonra ülkemize yönelecekler. 'Doğu Kudüs' açıklaması yapıyor, bazı kesim. Bu tamamı ile zillettir. Yanlış bir konuşmadır. Doğu Kudüs değil, Filistin'in başkenti Kudüs'tür. Kudüs'ün tamamıdır. ABD'nin toprakları hayli geniş. İsrail'e toprak vermek istiyorsa, kendi sınırlarında bir yeri versin. Bu illetler, Ortadoğu'ya geldiklerinden beri huzur bırakmadılar. Önceden Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler burada bir arada güzelce yaşıyorlardı. Huzurları vardı. Salgın bakteri İsrail, huzuru aldı götürdü.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri