Katliam devam ediyor!

Konya'da yaşayan Suriyeli Yazar Kemal Kejjeh, Halep'in yerle bir olduğunu, şehirde katliam yapıldığını söyledi. Hasan Hüseyin Uysal ise, “Büyük bir savaş çıkabilir. Batı Türkiye'yi hedef alıyor” dedi

Suriye'de iç savaş devam ediyor. Halep şehrinde katliam yapılıyor. Tarihi kent, tüm dünyanın gözü önünde ortadan kalkıyor. Suriye rejimi ile Rusya'nın son zamanlarda ilk hedef haline getirdiği Halep'te hava saldırıları iyice yoğunlaştı. Rejim ve Rus uçakları hastane, okul, ev dinlemeden Halep’te sivillere ölüm yağdırıyor. Ölen sivillerin sayısı bine yaklaştı. Katledilen Halep'li vatandaşların büyük çoğunluğunu; çocuklar, yaşlılar ve kadınlar oluşturdu. 4 buçuk milyonluk şehrin nüfusu 400 bine kadar düştü. Saldırılarda sivil savunma merkezilerinin ağır bombardımanla zarar görmesi sebebiyle kentte enkaz çalışmaları kısıtlı imkanlarla sürdürülüyor. Bölgeye ulaşmaya çalışan ambulanslar da misket ve havan bombalarının hedefi oluyor. Yaşananlara sessiz kalan ülkeler, büyük bir tepki çekiyor.

ESAD ULUSAL BİR MAFYA

Konya'da Suriyeliler'e yönelik faaliyet gösteren Darüssafa Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kültür SorumlusuYazar M. Kemal Kejjeh, Halep'te yaşanan katliamla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kejjeh, Halep'teki eylemlerin asıl amacının tarihi yıkmak ve sosyal hayatı yok etmek olduğunu söyledi. “Osmanlı, Emevi ve Eyyübiler'e ait olan eserleri ortadan kaldırmak istiyorlar” diyen Kejjeh, “Hain ESAD, son zamanlarda Suriye üzerindeki hedeflerini daha çok açıklamaya başladı. Suriye'deki Nusayri rejiminin sözcüsü Ahmet Ali Sait ilk başta Hristiyanlaştı, sonra da Halep'i yani Selahaddin Eyyübi'nin kalesini yıkmalıyız dedi. ESAD, milli bir hakim değil sadece ulusal bir mafyadır. Halep, dünyanın en kadim sanayi bölgelerinden bir tanesi. Osmanlı devleti zamanında da ticari, tarih ve kültür noktasıydı. Rusya bölgede destek olmak istiyor, ESAD'da Rusya'ya destek veriyor. Halk direniyor ama Rusya'nın büyük bir silah teknolojisi var. Savunma yetersiz kalıyor. Rusya, İslam'a kin besleyen bir ülke. Dünyanın en eski şehri Halep'te büyük bir tahribat var. Ayrıca BM'nin Halep'te dağıttığı bütün sağlık kıyafetlerinin içinde küçük şifreli sim kartlar var. Bu kartlar, tıp merkezlerinin konumunu belirliyor ve tıp merkezleri kolayca bombalanıyor. Halep'te insanlık ölüyor” şeklinde konuştu.

RUSYA YARDIM TIRLARINI VURDU

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şube Başkanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal da, Halep'te demografik ve dini bir takım değişiklikler olduğunu, Sünni dünyanın Halep'in kayıp edilmesine razı olmaması gerektiğini belirtti. Uysal, meseleye milli benlik ile bakmanın herkesin görevi olduğunu dile getirdi. Uysal, “Katliam, yasaklanmış ve savaş hukukuna aykırı olan silahlarla yapılıyor. Sivil ölümler bini buldu. Çocuklar, yaşlılar ve kadınlar öldürüldü. ABD, yanlışlıkla rejim kuvvetlerini vurduğunu söyledi. Ama bunu sahiplenmedi, belirsizlik süsü verildi. Rusya, yardım TIR'larını vurdu. Çok adi bir oyun oynuyorlar. Bölgenin haritasını değiştirerek, uydu devlet kurmak istiyorlar. Bunlar hep İslamın bütünlüğünü bozmaya yönelik. Uydu devletlerle yeni İsrailler olacak. Bu durumda bağrımıza saplanan hançer gibi acı duyarız”ifadelerini kullandı.

   BÜYÜK BİR SAVAŞ ÇIKABİLİR

Uysal, ABD ve Rusya'nın Suriye'de üst edinme telaşı olduğunu vurguladı. “Rusya'nın yeni üsleri oluştu, o üslere üstün kaliteli füze sistemi kurdu” diyen Uysal, şunları kaydetti: “ABD'de uydu devletini kurmak için üsler kuruyor. Ama yaşanacak seçimlerden dolayı biraz tutuk davranıyor. Filler tepişiyor. Büyük bir savaş çıkabilir. Türkiye'de batının hedefi. Ülkemizin gösterdiği tam bağımsızlık tutumu batıda hoş karşılanmıyor. Bizi sözde bağımsız hale getirmek için batı el birliğiyle çalışıyor. Kadrolarımızın basiretine güveniyoruz. Bir ülkenin korunması çok öteden başlar. Suriye'de kendimize dost olan halkın yaşamasını istiyoruz. Halep, Türkiye'nin güney kapısı. Buna zarar vermek istiyorlar.  İslami coğrafyanın başkaları tarafından dizayn edilmesine karşıyız. Yardım koridorunun kapanmasını istemiyoruz. Konyalı kardeşlerimizden razıyız. Halep'e 20 TIR, göndereceğiz. Yardımları toplu değil, her gün tek tek göndermek istiyoruz. Az sadaka çok belayı def eder. Bu konuda herkesi üstüne düşen sorumluluğa davet ediyoruz. Verilenleri az görmüyoruz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri