Kasımpaşa Zamanı Başlıyor

.

Lig ve kupada oynadığı son 3 maçı kazanan Konyaspor bu hafta İstanbul’da Kasımpaşa takımına konuk olacak. Önce Fenerbahçe galibiyeti, ardından Bursaspor karşısında kazanılan 3 puan ve hafta içi kupada yarı finale yükselince Konyaspor’da moraller yerine geldi. İlginç bir tesadüf bu hafta karşılaşacağımız Kasımpaşa ile önümüzdeki 1 ay için de kupada 2 kez daha karşılaşacağız.

Kasımpaşa sezona sorunlu başladı, küçülmeye giden Kasımpaşa’da sezonun daha 4. haftasında teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı. 5 haftada göreve gelen Kemal özdeş ile Kasımpaşa ligin orta sıralarında mücadele ediyor.

Kasımpaşa takımını genel olarak beğeniyorum, özellikle hücum bölgesinde Adem ve Tunay çok yetenekli oyuncular. Koita Eren Derdiyok gittikten sonra santrafor olarak görev yapıyor. Orta alanda Castro iyi oyuncu, Sadiku sağlam bir ön libero. Defansta ise Titi ve Veysel görev yapıyorlar.

Kasımpaşa hücum bölgesinde hızlı olabilen bir takım, Adem, Tunay ve Castro ile rakip defansların zaaflarını iyi kullanıyorlar. Adem agresif bir oyuncu rakibi çok yıpratıyor, hakemlerle de çok diyaloğa giren hırçın bir oyuncu.

Kasımpaşa ligin pata küte oynayan takımlarından, defanstan topu şişir, öndeki oyuncular götürüp atabilirse atsın. Türkiye futbolunun acınacak haline örnek bir takım. Kasımpaşa işler yolunda giderse maç kazanıyor, işler yolunda gitmezse kaybediyor. Futbol, sistem hiçbir şey yok. Kasımpaşa 37 gol atmış, 36 gol yemiş, 10 maç kazanmış, 11 maç kaybetmiş ve 5 tane beraberlik almış. 35 puan toplamış. Sistemi var, çok koşuyor dediğimiz Konyaspor ise 38 puanda.

Kemal Özdeş ligin tecrübeli diyebileceğimiz hocalarından, oyun sistemini rakibin zaafları üzerine kuruyor. Konyaspor’un bu maçta sıkıntılarını aşmasını temenni ediyoruz.

Ben şahsen Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Akhisar, Rize gibi takımların ligde olmaması gerektiğini düşünüyorum, taraftar yok, heyecan yok. Eskişehir, Sakarya, Kocaeli gibi takımlar ligde olmalı. Bu akşamda Kasımpaşa stadında, İstanbul’un göbeğinde az seyirci önünde bir maç oynanacak. İstanbul’da en kolay ulaşılabilen stadyumlardan biri Kasımpaşa stadyumu, stada gidecek seyirci olmadıktan sonra ne yapayım o stadyumu…

Konyaspor tarafında moraller yerinde, Konyaspor için amaç son 3 haftada üçüncü galibiyeti almak. Konyaspor geçen sezon kornerden hiç gol yememişti, duran toplarda çok başarılıydı. Bu hafta ki rakibimiz duran toplarda etkili bir takım. Bu anlamda da Konyaspor savunmasının zorlanacağı bir müsabaka olacak.

Konyaspor için bu saatten sonra ligde çok hedef olduğunu düşünmüyorum, ligi beşinci bitirmekle onuncu bitirmek arasında çok fark yok, her galibiyete 1.350.000 TL gibi bir kazanç var. Bunun dışında Konyaspor için lig bitti diyebiliriz. Ben kendi adıma Konyaspor’un bundan sonra Emre Can, Mücahit, Can Demir gibi oyunculara forma şansı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Kaybedersek te o çocukların arkasında olalım, tabi bu benim bakış açım. Bu çocukların faydalı olamayacağını görürsek te yeni sezon planlamamızı buna göre yapalım.

İstanbul’a yine organizasyon olacak, taraftar Kasımpaşa stadyumunda takımını yalnız bırakmayacak.

Kasımpaşa-Konyaspor müsabakasını Halis Özkahya yönetecek. Konyaspor’a İstanbul deplasmanında başarılar diliyoruz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yazarlar Haberleri