Geçen haftayı galibiyet ile kapatan iki takımın mücadelesi’nde maçın favorisi Konyaspor’du. İç sahada taraftarının desteği ile iyi mücadele eden Kartal, maçın hemen başında Muhammet’in kendi kalesine attığı golle adeta maça 1–0 önde başladı. Bu gol Konyaspor adına bir şok olurken, ev sahibine moral oldu. Ali Dere’nin soldan taşıyıp, orta alandan ve forvetten destek alamadığı pozisyon dışında golden sonra başka atağı olmayan Konyaspor, yine Muhammet’in hatasından bulunan pozisyonda yılların tecrübesi Burak Akdiş, farkı ikiye çıkardı.
Oyuna bir türlü konsantre olamayan Konyaspor, adeta zirveye iddialı olmanın dezavantajını yaşar bir görüntü çizdi. Kartal ise akıllıca ve acele etmeden iki net pozisyon daha buldu, bunlarda ise Pawelek gole izin vermeyen isim oldu. İlk 25 dakikadan sonra defansı biraz öne çıkaran Konyaspor, Kartal’ın ani kontrataklarında zor anlar yaşadı. Bu atakların birinde topu bir türlü tehlikeli bölgeden çıkaramayan Konyaspor’da, Selim’in ceza alanında Okan’ı düşürmesiyle kazanılan penaltıyı Mehmet Uslu gole çevirdi ve farkı 3’e çıkardı. Son dakika’da Ali Dere’nin golü ilk yarının skorunu belirledi.
2.yarıya iki takımda oyuncu değiştirmeden başladı. Maçın 2.yarısında Konyaspor’un daha istekli başladığını gördük. Ancak skor üstünlüğünü elinde bulunduran Kartal’ın orta sahayı kalabalık tutması ve rakibinin üstüne gitmemesi, Konyaspor’un Kartal kalesinde pozisyon bulmasını engelledi. Serbay, Feyyaz ve Can’ı sahaya süren Osman Özdemir, tüm hamlelerini oynadı. Böylece sezon boyunca ilk kez bir maçta 3 oyuncu değişikliğini de bu kadar erken dakikalarda yapmış oldu.
Kartal oyunu soğutup, zamana oynarken, Konyaspor’da Kartalspor’un boş alan bırakmaması nedeniyle uyum sağladı. Son dakikalarda biraz daha Kartal kalesine gelmeye başlayan Konyaspor’a bu kez Mehmet yardım etti. 82.dakika’da ceza alanına yapılan ortayı Mehmet kafayla kalecise vermek isterken topu ağlarına gönderdi ve skor 3-2’ye geldi. Bu gol İstanbul’da takımını yalnız bırakmayan Konyaspor taraftarının ve futbolcuların umutlarını artırdı. Ancak son dakikalar ve 5 dakikalık uzatma Konyaspor’a beraberlik golü için yetmedi. Son dakika’da Pawelek’te ileri çıkarak gol aradı ama olmadı. İlker Coşkun, son haftaları düşündüğümüzde iyi bir maç yönetti diyebiliriz.
Özetlersek, bireysel hatalar, sağ ve sol kanatlardan yapılamayan bindirmeler ki son haftaların formda ismi Gökhan da çok etkisizdi. Forvette Robak sahada adeta yoktu, forvette yalnız kaldı üstüne üstlük Recep de destek veremedi, böylece Kartal, Konyaspor’u tarihinde ilk kez yenerken, Konyaspor 4 haftalık seriye dur demiş oldu.
Sezon başından beri özellikle maçın ilk 75 dakikasında Konyaspor’u bu kadar kötü görmedim. Bu maçı zirve yolunda bir kaza olarak görmek istiyorum. Bakmayın 3-2 bittiğine, Kartal forvetleri daha dikkatli olsa maç 5-2 biterdi.
Kartalspor’u da ilk yarıda oyunu ve 2.yarıdaki akıllıca savunması nedeniyle kutlamak ve hakkını vermek gerekiyor. Konyaspor’u ise ilk kez bu kadar durgun ve isteksiz gördüğümü de ekleyerek, bu maçtan çıkaracağımız derslerle kalan haftalarda daha iyi olacağımız düşünüyorum.