Karatay’dan Çanakkale Zaferi anısına tiyatro gösterisi

Karatay Belediyesi, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 108’nci yıl dönümünde önemli bir anma projesi gerçekleştiriyor.

Karatay Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından koordine edilen anma programı için Hükümet Meydanı’nda, bin 100 metrekarelik alana içerisi panoramik olarak tasarlanan tarihi bir kale kuruldu. Aynı anda 5 ayrı gösteri için 5 farklı alana bölünen platformda 13 kişilik profesyonel tiyatro oyuncuları, 18 Mart 1915’te zor şartlarda kazanılan Çanakkale Zaferi’ni anlatan kısa tiyatro gösterileri yapıyor. Karatay Belediyesi’nin söz konusu projesi, 22 Mart’a kadar devam edecek.

KILCA’DAN TÜM KONYALILARA DAVET

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Çanakkale, tarihin en önemli savaşlardan bir tanesi. Bizim için de çok ama çok önemli. Özellikle gelecek nesiller bu büyük zaferin hangi şartlarda ve nasıl kazanıldığını iyi bilmesi gerekiyor. Karatay Belediyesi olarak bizler de böyle bir projenin içerisinde olduğumuz için mutluyuz. Amacımız; Çanakkale’nin ve şanlı tarihimizin daha iyi anlaşılması, gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılmasıdır. Bu vesileyle hayata geçirdiğimiz programlarımıza Konyalı hemşehrilerimizi ama özellikle de tüm gençlerimizi bekliyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri