Karatay'da kentsel dönüşüm

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Türkiye’de Kentsel Dönüşüm çalışmalarını en iyi uygulayan belediyenin Karatay Belediyesi olduğunu belirtti.

İlçenin farklı bölgelerine yapmış olduğu toplu konut hamleleri ile Kentsel dönüşümde öncü olan Karatay Belediyesi, Mevlana Müzesi ve Mevlana Kültür Merkezi arasında kalan 230 bin m² alanda yapılması planlanan Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yürütülen yıkım çalışmaları devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Türkiye’de Kentsel Dönüşüm çalışmalarını en iyi uygulayan belediyenin Karatay Belediyesi olduğunu belirtti. Başkan Hançerli, “Biz bunu iddia ediyoruz. Çünkü şuana kadar yapılan toplu konut çalışmaları ile 250 bin nüfuslu bir ilçede 14224 konut yaptık ve bundan sonra da hız kesmeden devam edeceğiz” dedi. Hükümetin çıkarmış olduğu en son yasalar ile birlikte Mevlana Müzesi ve civarında Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasını uygulayacaklarını belirten Başkan Hançerli, 230 bin m² alan üzerinde yapılacak Kentsel Dönüşüm projesi içerisinde en son teknoloji ve Selçuklu mimarisinde alışveriş merkezleri, ticari alanlar, oteller, yeşil alanlar ile birlikte 1700 konutun yer alacağını belirtti. Ayrıca Başkan Hançerli, Mevlana Müzesinde sergilenemeyen eserlerin yer alacağı ve bütün müzelerin toplanacağı yeni bir “Müzeler Kampüsü” nün bu alanda yer alacağını sözlerine ekledi.

Mevlana Müzesi ve civarında gerçekleştirilecek bu büyük Kentsel Dönüşüm Projesinin kısa zaman içerisinde hayata geçirileceğini söyleyen Başkan Hançerli, “Kentsel Dönüşüm Projesinde bizim önümüzü açan ve bize yol gösteren Başbakanımıza ve hükümetimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Merhaba Şehir Haberleri