Kandil'den ortalığı karıştıracak Lice çağrısı

PKK, Lice olaylarını daha da büyütmeyi amaçlıyor. Kandil'den gelen son mesaj bu yönde oldu. Halka çağrı yapıldı.

Önümüzdeki günler hayli sancılı geçeçek. Karakol yapımlarını bahane eden PKK bölgeyi daha da germenin peşinde.

Kandil'den  gelen açıklamada "her yerde demokratik-siyasi-meşru eylemleri yaygınlaştırarak yükseltmeye çağırıyoruz" deniliyor.

Açıklamada yer alan bölgeye yapılan baraj yatırımlarının durdurulma talebi işin içinde 'iş var' dedirtiyor.

Murat Karayılan'ın işaretiyle başlayan karakol eylemleri sürerken dünkü gösterilerde de olaylar çıkmıştı. Lice'de fitili ateşlenen yeni oyunda PKK hükümeti baskı altına alma manevrası güdüyor.

KCK'dan bugün gelen Lice açıklaması olayları daha da yayma peşinde olduklarını gösteriyor. Açıklamada AK Parti hükümetine yönelik "güvensizlik" vurgusu yapıldı;

“Demokratik Çözüm Süreci’nin ikinci aşamasında adım atması gereken AKP iktidarı, özellikle son günlerde yoğunlaşan saldırılarıyla kuşku ve güvensizlik yaratan bir tutum içerisine girmiştir. Sürecin ruhuna denk düşen bir zihniyet ve pratik adımlar atmak yerine, hiçbir umut ve güven vermeyen bir yaklaşım, tarz ve üslup içerisindedir."

NİYE KARAKOLLAR VE BARAJLAR YAPILIYOR

KCK açıklamasında sadece karakollar değil, PKK'nın bölgedeki barajlara da karşı çıktığı mesajı yer alıyor. Koruculuk sistemi de Kandil'in bu olayları körüklemesindeki diğer bir etken. Açıklamadaki ifadeler şöyle;

"Demokratik Çözüm Süreci’nde yeni karakollar inşa etmek, barajların yapımına hız vermek ve korucu sayısını arttırmak, haklı olarak çözümden yana olan tüm kesimlerde büyük kuşku ve kaygı yaratmaktadır. AKP iktidarı gerçekten barış ve demokratik çözümden yana ise, yeni karakolların ve barajların yapımı ile korucuların sayısının arttırılmasını derhal durdurmalıdır."

EYLEMLERİ YAYMA ÇAĞRISI

Kandil açıklamasında Lice'deki protestoların devam edeceği sinyali veriliyor ve bölge halkına da eylemleri yayma çağrısı şu sözlerle iletiliyor;

"Başta Amed halkı olmak üzere tüm Kürdistan halkını, AKP iktidarının katliam düzeyine varan saldırılarına karşı her yerde demokratik-siyasi-meşru eylemleri yaygınlaştırarak yükseltmeye çağırıyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri