Kablo hırsızları erişimi kısıtladı!

Taşradaki çiftçileri bıktırtan elektrik trafolarındaki bakır tel hırsızlığı, şehir merkezine de sıçradı.

Özellikle taşradaki çiftçileri bıktırtan elektrik trafolarındaki bakır tel hırsızlığına her gün bir yenisi ekleniyor. Bakır tel hırsızlığı, son dönemde şehir merkezinde de artmaya başladı. Özellikle Karatay ve Meram'ın bazı bölgelerinde yaşanan hırsızlık olayları mağduriyetleri de artırdı. Emniyetin sıkı denetim ve takibine rağmen hırsızlık olaylarının önüne bir türlü geçilemedi. Şehir merkezindeki son hırsızlık olayı ise 1 hafta önce yaşandı.

ÇİFTÇİ CAYDIRICI CEZA İSTİYOR

Hırsızlar, ilçelerde ağırlıklı, köylünün tarlasını suladığı motorların, trafoların bakır kablolarını çalıyor. Özellikle mahsullerin sulanmaya başladığı dönemlerde bu tarz hırsızlık olayları artış gösteriyor. Bu durumdan yine en çok çiftçi zorlanıyor. Ağır girdi maliyeti altında ezilen çiftçi, ödemesi bitmeden kablolarını çaldırdığı için ekstra bir yük altına giriyor. Bu konu ile ilgili daha önce Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu da şunları söylemişti: “Sadece kabloyu da çalmıyorlar. Çiftçinin komple trafosunu da yok eden hırsızlar var. Hırsızlardan yakalananlar var ama önü kesilmiyor. Bu tarz hırsızlığın da yeteri oranda caydırıcı cezası yok. Çiftçi, zaten ağır girdi maliyeti altında eziliyor. Bu dönemde cepten çıkacak ekstra 100 lira bile çiftçiyi çok zorlar.”

TÜRK TELEKOM'A ŞİKAYETLER ARTTI

Şehir merkezindeki bakır tel hırsızlığı ise en fazla Karatay ve Meram'ın bazı mahallelerinde görülüyor. Bu hırsızlık olayı da en fazla velileri ve öğrencileri mağdur ediyor. Uzaktan eğitim sürecinin devam ettirildiği bugünlerde hırsızlık olayları internete erişimi imkânsız kılıyor. Türk Telekom'a internet erişimi sorunu ile ilgili şikayetler de arttı.

GÜNDÜZ MESAİ YAPIYORLAR GECE MAĞDURİYET GİDERİYORLAR

Edinilen bilgilere göre ise Türk Telekom ekibi, şu süreçte velilerin ve öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına mesaiyi artırdı. Yine Türk Telekom ekiplerinin hafta sonu da dahil her gün çalıştığı öğrenildi. Türk Telekom çalışanlarının gündüz normal mesai yaptığı, gece ise hırsızlık olaylarından dolayı ekstra mesaiye kaldığı belirtildi. Geçtiğimiz hafta yaşanan bir hırsızlık olayından sonra Türk Telekom ekiplerinin olayın yaşandığı yerde çalışma yaptığı, çalışmanın hemen ardından da aynı güzergahta yeniden bir hırsızlık olayının yaşandığı da biliniyor.

HEM DEVLET HEM ÇİFTÇİ MAĞDUR

Vatandaşın mağduriyet yaşamasının yanı sıra bakır tel hırsızlığından dolayı çiftçiler de devlet de büyük bir ekonomik yükün altına giriyor. Devletin kasasından her yıl milyonlarca lira tadilat ve tamirat için çıkıyor. Hırsızlar, köylünün tarlasını suladığı motorların, trafoların bakır kablolarını da çalıyor. Borçla kablo alan çiftçinin ödemesi bitmeden kablosu çalınıyor.

EMRE ÖZGÜL

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri