Programa katılan Vali Aydın Nezih Doğan ise, Türkiye’nin üzerinde bulunduğu Anadolu topraklarının korunabilmesi için güçlü bir devlet mekanizmasına sahip olunması gerektiğini belirtti. Güçlü bir devlet yapısının sağlam gelir kaynakları ile sağlanabileceğine dikkat çeken Vali Doğan, “Devletin en sağlam gelir kaynağı vergi gelirleridir. Bu nedenle vatandaşımız vergilerini devlete gününde vermelidir. Ancak bu konuda bizim daha çok yol almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, yerel yatırımların toplanan vergi gelirlerinden sağlanan finansmanla sağlandığını anlattı.
Yapılan konuşmaların ardından 2009 yılında işe başlayıp en fazla istihdam sağlayan mükelleflere plaketleri verildi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nca ulusal düzeyde düzenlenen vergi konulu şiir, afiş ve resim yarışmasında ilk üç sıraya giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nca düzenlenen Vergi Dairesi Müdürlüğü Sınavı’nı kazanan personele plaketleri takdim edildi.
2009 Yılında İşe Başlayıp En Fazla İstihdam Sağlayan Mükellefler ödüllerini Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz ve KTO Başkanı Hüseyin Üzülmez’in elinden aldı. Ödüle layık görülen firmalar ve ödül alan isimler şöyle: Özel Farabi Hastanesi, Namık Kemal Acar; BSK Hastanesi, Abdullah Ağırlı; Meridyen Alternatif Yakıt, Ömer İyikögey; Aydın İlave Dingil ve Attariye, Mehmet Demirbaş; Solimpeks Enerji Sanayi ve Ticaret, Mehmet Emin Keçeciler; Buket Tekstil Sanayi ve Ticaret, İbrahim Tekelioğlu; Cafer Uyar İnşaat Ltd. Şti., Cafer Uyar; Ekecik İnşaat Mühendislik Tic. Ltd. Şti., Hacı Mehmet Ekecik.
RASİM ATALAY