İsrail’in iştahını kabartan gerçek!

İslam ülkelerinin liderlerinin zulme karşı sessizliği, İsrail’in iştahını kabartıyor. İsrail, küstah saldırı cesaretini, Müslüman ülke yöneticilerinin ferasetsizliğinden alıyor. Bölgede her şey Siyonistlerin ve işbirlikçilerinin planları doğrultusunda ile

İşgalci İsrail’in Filistinli Müslüman halka zulmü her geçen gün şiddetini artırıyor. Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa saldırısıyla başlayan ve Gazze’nin bombalanmasıyla devam eden zulümde onlarca sivil, vahşice katledildi. Dünya katliama sessiz kalırken, İslam ülkelerinin yöneticilerin henüz harekete geçmemiş olması da yürekleri dağladı. Bu süreçte Türkiye de İsrail’n insanlık dışı saldırılarını kınamaktan öteye geçemedi. 

GEREKLİ ADIMLARI BİR TEK ERBAKAN ATTI

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Lütfi Yalman, İsrail’in bugün en büyük gücünü işbirlikçi, kaygısız ve gamsız İslam ülkeleri yöneticilerinden aldığını söyledi. Yalman, “Sonra ABD ve Avrupa geliyor. İsrail, İslam ülkelerinin yöneticilerinin bu gidişat karşısında bir şey yapmayacağını biliyor” dedi. Bugüne kadar Filistin’e asker gönderme konusunun hep konuşulup, görüşüldüğünü fakat buna rağmen gerekli adımların atılmadığını ifade eden Yalman, “54’üncü hükümet hariç. Erbakan hariç. Bugün maalesef böyle bir irade göremiyoruz. İnşallah bu hususta bir netice çıkar” şeklinde konuştu. 

KENDİ AYAĞIMIZA KURŞUN SIKTIK

İsrail’i sadece kınamakla bir yere varılamayacağını da aktaran Saadet Partisi GİK Üyesi Lütfi Yalman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz. İsrail’in NATO’ya gözlemci üye olarak girmesine onayı biz verdik. Mavi Marmara ihaneti imzalandı. İsrail’i güçlü hale getiren İslam dünyasıdır, kimse kusura bakmasın. ABD ile işbirliği yaparak Suriye’yi, Libya’yı bu hale biz getirdik. Yine diyorum tüm bu adımlarla İsrail’i biz güçlendirdik. Bugün gerek Cumhurbaşkanı gerekse de Dışişleri Bakanı tarafından bir çabanın olduğunu görüyoruz.  Takdir de ediyoruz ama çaba yetersiz. Erbakan Hocamızın da dediği gibi ‘İsrail laftan anlamaz, güçten anlar.’ Tek yol bu.”

KÜRECİK KAPATILMALI, İNCİRLİK’E SINIRLAMA GETİRİLMELİ

“İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısından savaş kararının çıkması gerekir” diyen Yalman, son olarak şunları söyledi: “Yeter artık. Bir an önce harekete geçilmeli. Katliama dünya seyirci kalıyor. İslam ülkesinin yöneticileri D8 ve İslam Birliğinden hiç bahsetmiyor. Böyle bir Müslümanlık olur mu? Katliamları gördükçe ciğerimiz yanıyor. Acilen Kürecik kapatılmalı. İncirlik’e sınırlama getirmeliyiz. 1974 yılında biz bütün ABD üslerini kapattık. Türkiye’den başka İslam ülkelerini  ve liderlerini yönlendirecek ülke yok. Bugün  bizim en büyük ticaretimiz İsrail ile. İsrail tohumu ile üretim yapıyoruz. Her yönden ilişkileri bu süreçte askıya almalıyız. Bu nasıl bir anlayış?  İdari makamdaki insanların fiili adım atması gerekir. Geç kalıyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri