IŞİD Kobani'ye Türkiye'den mi geçiyor?

İMC TV Suruç karşısında bulunan Zorava Tepesinde IŞİD ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışmaları canlı yayında verirken, IŞİD üyesi olduğu iddia edilen silahlı dört kişilik bir gurup Türkiye'den Kobani'ye geçerken kameralara yakalandı.

İMC TV Suruç karşısında bulunan Zorava Tepesinde IŞİD ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışmaları canlı yayında verirken, IŞİD üyesi olduğu iddia edilen silahlı dört kişilik bir grup Türkiye ’den Kobani’ye geçerken kameralara yakalandı. Görüntülerde, silahlı olan dört kişi sınırdaki tren yolunun altında bulunan su tünelinden geçerek Kobani’ye geçtiği görülüyor.

İMC yayınından sonra CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu dört kişinin Türkiye’den Kobani’ye geçişi ile ilgili TBMM'ye bir soru önergesi verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istenilen soru önergesi şöyle: ‘’1 Ekim 2014 tarihi öğle saatlerinde İMC TV, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nin Suriye sınırında yaptığı canlı yayında IŞİD üyesi olduğu iddia edilen bir grubun tren ray hattındaki bir köprünün altından Suriye’ye geçişini yayınlamıştır. Söz konusu grubun sınıra trenle geldikten sonra Türkiye üzerinden Suriye’ye, Kobani’deki çatışmalara katılmak üzere geçiş yaptığı iddia edilmektedir. Bu bağlamda;

1- İMC TV’nin canlı yayında aktardığı görüntülerde rahatlıkla görülen silahlı grup IŞİD üyelerinden mi oluşmaktadır?
2- Söz konusu grubun Türkiye’den Suriye’ye geçtiği iddiası doğru mudur?
3- Suruç sınırından Suriye’ye geçen söz konusu gruba neden göz yumulmuş, neden herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır?
4- İMC TV’nin söz konusu yayını yaptığı sırada, televizyonun bulunduğu İstanbul’un Eyüp Semtinde elektriklerin kesilmiş olması tesadüf müdür?
5- Söz konusu olayla ilgili herhangi bir inceleme başlatılacak mıdır?’’

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri