Yeni teknik heyetin gelişiyle beraber, içerdeki Karşıyaka maçına ara gazı olarak yansıması tempolu gözüken oyunun, direklerden dönen toplar verilmeyen penaltı vs bizleri bir sonraki iç sahada oynayacağımız Urfa maçına ümitler beslememize neden olmuştu.
Deplasmanda alınan anlamlı Manisa galibiyeti de cabası, ancak yine karşımıza diğer iç saha rakiplerimiz olduğu gibi Çanakkale geçilmez savunma anlayışı ile Urfaspor çıkınca bocaladık bu kez bırakın direkleri döğmeyi maç adeta 8'e 8 rakip sahada kör döğüşü tadında bir maç oldu.
Konyaspor'un iç saha karnesi hal ve gidişinin bir göstergesi, bir kez galip gelmiş ve sekiz maçta bir kez kazanabilmiş karşılığında 17 puan kaybedilmiş mevcut puanımız 18 koy üzerine 17 kaybedilmiş puanı daha yaptımı 35 bak puan cetveline nerede oluruz siz söyleyin gari tabiki Kayseri Erciyesin önünde oluruz iç saha karnemizle alttan ikinciyiz yani küme düşmüşüz deplasman maçları itibariylede altıncı sıradayız yani Uğur Tütünekerin hedefini şimdiden yakalamışız.
Şimdi siz bu takımın acar hocasısınız ve yeni geldiniz elinizede puan tablosunu verdiler bir baktınız bu takım içerideki maçlarda aldığı puanlarla küme düşmüş, ne yaparsınız? Hemen iç saha karnesini düzeltmek adına dış saha performansına eşitleyecek tedbirler alır, gerekli çalışmalarla birlikte gerekiyorsa özellikle iç saha maçlarında etkili olabilecek oyun sistemiyle birlikte bu sisteme uygun topçular alırsınız, demek istediğim o ki müneccim olmanıza gerek yok.
Hedefli Konyaspor'un iç saha maçlarındaki maçlarını canlı izledik ve yorumladık, başlıklar şöyleydi: "TEK EKSİĞİMİZ GOL", "RAKİP VALLA ÇOK İSTEDİ",KÖROLASI ŞANS BİZİM YANIMIZDA DEĞİLDİ RAKİBİN YANINDA YER ALDI, AH O GEÇEMEDİĞİMİZ DİREKLER"VS,VS tamam futbolda şans faktörüde olmalı ama sen iç sahada gol atamadığın sürece tesettürlü olan rakibi hiiç açamazsın bu takımlara gol atmanın yollarıda bellidir.
1-Kenarları kullanırsın.
2-Gol hunisine geldiğinde topa iyi vuran arkadaşlardan yararlanırsın.
3-Ölü topları etkili kullanan futbolcuları takımda tutarsın.
ÖRNEK; Galatasaray-Fenerbahçe maçı, her iki takımda birbirlerine tedbirlerini almışlar maç beraberlik kokuyor ama iki tane ölü top değerlendirmesi neticesinde Galatasaray üç puanı hanesine yazdırıyor ve bu takım zirvede neden?
İç sahadada kazanıyorda ondan.
Şampiyonluğa oynuyorsanız özellikle iç saha maçlarını kazanmalsınız kayıp puanları taraftarın yokluğuna, azlığına bağlamaya çalışmayın görüntü ortada İÇ SAHADA YOKUZ. Maçla ilgili birşey yazmaya gerek yok sanırım sorun belli iç sahada küme düşmüş bir takımı ayağa kaldırmak gerek bunun için öncelikle kariyerinden şüphe etmediğimiz hocamıza çok iş düşüyor artık cicim ayları bitti çalışma zamanı ve çözüm üretme zamanı, haydi hayırlısı bakalım.
İç saha maçları ile küme düştük
.
İlk yorum yazan siz olun