Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinden kitaplık bağışı

Ahmet Yesevi Üniversitesince başlatılan proje kapsamında, Ahmet Yesevi'nin Kazakistan'daki türbesinin kapı mimarisi modelindeki kitaplıklar Seydişehir ilçesinde 3 okula hediye edildi.

Ahmet Yesevi Üniversitesince başlatılan proje kapsamında, Ahmet Yesevi'nin Kazakistan'daki türbesinin kapı mimarisi modelindeki kitaplıklar Seydişehir ilçesinde 3 okula hediye edildi.

Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, yaptığı açıklamada, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr Musa Yıldız tarafından Ahmet Yesevi'nin eserlerinden oluşan 3 kitaplığın öğrencilere bağışlandığını söyledi.

Saliha Mehmet Ulaşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İhsan Tekin Ortaokulu, Ortakaraören Çok Programlı Anadolu Lisesine kitaplıkların teslim edildiğini belirten Kaymakam Özyiğit, şöyle konuştu:

"Milli ve manevi duygularımızın mimarı olan Ahmet Yesevi'yi çocuklara daha yakından tanıtmak amacıyla, UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi  yılı anısına 3 kitaplık Seydişehir'e hediye edilmiştir. Okullarımızın kütüphanelerinin daha çok işlev kazanacağına inanıyoruz. Öğrencilerimiz, bu eserleri zevkle okuyabilecekler ve onu daha yakından tanıyacaklardır. Yapılan bağıştan dolayı mutlu olduk."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri