Hessen Eyaleti Eski Başbakan Yardımcısı'na Fahri Doktora

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Senatosu, Almanya’nın Hessen Eyaleti eski Adalet, Uyum ve Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan ve Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn’a fahri doktora unvanı verdi.Halen Hessen Eyalet Parlamentosu milletvekiliği yapan...

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Senatosu, Almanya’nın Hessen Eyaleti eski Adalet, Uyum ve Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan ve Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn’a fahri doktora unvanı verdi.

Halen Hessen Eyalet Parlamentosu milletvekiliği yapan Jörg-Uwe Hahn, UÜ Rektörlük A Salonu’nda düzenlenen törende cübbesini giydi. Fahri doktora beratını alan Hahn, "Bana bu yüksek onuru verdiğiniz için teşekkür ederim. Çok duygulandım. Hessen ile Türkiye arasında bir köprü oluşturduk ve köprünün bir ayağını Bursa’ya kurduk. Bundan sonra Uludağ Üniversitesi’nin Hessen’deki elçisi olacağım." dedi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de Jörg-Uwe Hahn’ın Türk-Alman dostluğunun kurulmasında önemli bir katkısı bulunduğuna işaret ederek, "Fahri doktora unvanı vermemizin sebebi; Jörg-Uwe Hahn, bakanlığı döneminde Almanya'da ilk olarak Hessen eyaletinde Katolik ve Protestan din derslerinin yanı sıra İslam din dersinin verilmesini sağladığı gibi Türkçe derslerinin de Türkiye’den giden öğretmenlerce verilmesine destek oldu. Bu da başka eyaletlere de örnek oldu." açıklamasında bulundu.

Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ise Türk-Alman ilişkilerinin pek iyi olmadığı 2010 yılında, Hessen eyaleti ile kardeş şehir protokolü imzalandığını hatırlattı. Vali Yardımcısı Usta, "Almanya’daki Türklerin Hessen’de Jörg Uwe Hahn’ın destekleriyle kazandığı haklar, diğer eyaletlere referans oldu." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri