Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz, derken

Abdullah Leblebici

Geride kalan maçlara baktığımız zaman mehter takımı gibi iki ileri bir geri, inişli çıkışlı bir grafik ortaya koyduk.

Geçen hafta son dakikalara kadar ecel terleri döktüğümüz Kayseri karşısında aldığımız kritik galibiyet oyuncularımız üzerinde özgüven anlamında olumlu katkılar sağlamış.

Rize karşısında maçın ilk dakikalarında oyunu ciddiye alan bir Konya vardı sahada. 7. Dakikada 1-0 öne geçtik ama akabinde 5 dakika içinde 3 net fırsattan yararlanamadık.

Futbol her dakikası ciddiye alınması gereken bir oyun. Nitekim golleri kaçırınca Rize ye kendi ellerimizle özgüven verdik. Kalemizde ciddi pozisyonlar yakalayan Rize son vuruşları iyi yapamadı.

İkinci yarıya bir gol daha bulup rahatlamak düşüncesi içinde çıktı Konya. Rize de beraberlik için çıkınca ilk dakikalar her iki takım içinde oldukça agresifti.

Maçın 55. Dakikasından itibaren oyunun hâkimiyeti tamamen Rize ye geçti. Son vuruşları iyi yapamadılar derken, 65. Dakikada golü gördük kalemizde.

Son dakikalarda oyundan iyice düştük.  Gelen her top kalemizden gitsin de nereye giderse gitsin düşüncesi içinde oynadık. Takımın orta sahasını gören varsa söylesin de bilelim nerede olduğunu. 

Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz derken, beklenmedik beraberlik hayal kırıklığı yarattı.

TERİM İSTEDİĞİNİ ALDI

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e 5 resmi müsabakadan men cezası verdi.

TFF'den yapılan açıklamada; Süper Lig'de Fatih Karagümrük ile oynadıkları karşılaşmada kırmızı kart gören Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e çeşitli nedenlerle 5 maç men cezası verildiği açıklandı.

Cezanın 19.05 de açıklanmamasına çok şaşırdım. Terim bilerek ve isteyerek ceza aldı. Galatasaray kulübü ne zaman ve nasıl bir açıklama yapacak derken o açıklama da geldi.

TİMSAH GÖZYAŞLARI

Galatasaray kulübü, "Türk futbolunun üzerinde çirkin oyunların oynandığı şu günlerde, emsallerine göre verilen beş maçlık ağır cezanın Galatasaray'ı şampiyonluk yürüyüşünden uzaklaştırmak amaçlı yapılan maksatlı ve beyhude bir çalışma olduğu aşikardır. 

Bu cezayla birlikte, Kovid-19 karantinası biter bitmez, idmansız şekilde Fatih Karagümrük-Galatasaray maçına verilen hakemin hangi maksatla atandığı açıkça ortaya çıkmıştır. Camiamız, bu senaryoyu bir yerlerden hatırlamaktadır. Adalet ve hukuk ekseninde mücadelesini sonuna kadar sürdürecek olan camiamız kirli düzeni bozacaktır." Dedi.

Galatasaray Kulübü ve başkan Mustafa Cengiz de kulübün resmi internet sitesinden yaptığı "Herkes için adalet istiyoruz" başlıklı bir açıklama yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu da bu açılama ile ilgili olarak Mustafa Cengiz’ i, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti.

TFF “sportmenliğe aykırı açıklamalar” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. Maddesi uyarınca Cengiz’ PFDK’ya sevk edildiğini açıkladı.

Galatasaray böylece bir taşla iki kuş vurmuş oldu. Terim’ e verilen 5 maçlık cezaya ilaveten Mustafa Cengiz’ de ceza alırsa Galatasaray daha da kenetlenecektir.

Zira Galatasaray kaostan beslenen bir takım, her yıl aynı senaryoyu görmek mümkün. 

Galatasaray yönetimi ve teknik heyeti amacına ulaştı. Bundan böyle bilekleri bükülmez, bütün takımlar korksun Galatasaray’ derken, zorlu Trabzon deplasmanından 3 puanla döndü Galatasaray.

Bu daha başlangıç, Sporseverler farkında mı? bilmiyorum. 

Galatasaray yenilince, Fenerbahçe yenince yer yerinden oynuyor olay oluyor.

Neden ACABA?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.