Hasan Ekici: Hamdolsun 

Siyasi partilerin Konya’daki il başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici 

Hamdolsun 

Değerli Merhaba Gazetesi okurları, öncelikle hepinizi saygı ile selamlıyorum. Oldukça hareketli siyasi gündemlerin yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Dolar gibi siyasetin gündemi de anlık değişim göstermeye, mevcut iktidarın inanılmaz becerisi ile mümkün oluyor.

Dün halkı ile ülkeyi yöneten iktidar bugün algı ile ülke yönetmeye başlayınca HAMDOLSUN bu noktaya geldik.

Dün ekonomiyi bilenlerle ülkeyi yöneten iktidar bugün bildiğini zannedenlerle yönetmeye başlayınca HAMDOLSUN bu noktaya geldik.

Dün halkın derdi ile dertlenen iktidar bugün kendi açıklarını kapatma telaşına düşünce HAMDOLSUN bu noktaya geldik.

Dün televizyonlarda tartışma programlarında halkı aydınlatan entelektüel gazetecilerin yerine bugün iktidar yalakası ve rant avcısı sözde gazeteciler çıkmaya başlayınca HAMDOLSUN bu noktaya geldik.

Örnekleri çoğaltmak mümkün. Halkın büyük çoğunluğunun sorunlarını hükümet görmezden gelince maalesef hükümet yanlısı basın da bu sorunları görmezden geliyor.

Sonuç?

HAMDOLSUN…

TEMİZ SİYASETİ GETİRECEĞİZ

Gelecek Partisi olarak Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu öncülüğünde mevcut sorunları tespit ederek çözüm önerilerimizi kamuoyu ile düzenli olarak paylaşıyoruz. Maalesef karşımızda sorunları dile getirdiğimiz zaman ayağa kalkan bir trol çetesi var.  Son haftalarda milyonlarca vatandaşımızın izlediği akıl almaz iddialar ve bu iddialara sessiz kalan mekanizmaları hayretle takip ediyoruz. Halkın sorunlarına kayıtsız kalan hükümetin bu iddialardan da her zaman olduğu gibi “dış güçler” başlığı altında kurduğu cümleler ile sıyrılmaya çalışması bizi artık şaşırtmamaktadır.

Değerli Okuyucular,

Sorunların tespiti ve çözüm önerileri noktasında Konya’daki sorunları ne kadar dile getirsekte yerel yönetim de maalesef merkezi hükümet gibi popülist söylem ve malum kalemlerle sorunların üzerini örtmeye devam ediyor. Ama biz vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıları her platformda dile getirmeye devam edeceğiz.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde “Devlet çetelerden ve paralel yapılardan temizlenecek” sloganıyla TEMİZ SİYASET HAREKETİ başlatmış ve Düşük profilli devlet makamları ile ehliyet ve liyakatin yok edildiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ürünü olan mekanizmaların bugünkü çürümüşlüğün, yozlaşmanın ve yolsuzluğun zeminini hazırladığını halkımıza anlatmıştık.Bu bağlamda Yasaklara karşı özgürlüğü, Hukuksuzluğa karşı adaleti, Karanlık ilişkilere karşı şeffaflığı, Yolsuzluklara karşı temiz siyaseti, Ötekileştirmeye karşı insan onurunu, Dışlamaya karşı eşit vatandaşlık hukukunu, Kayırmacılığa ve torpile karşı liyakatı, Rant düzenine karşı kamu gücünü ve malını emanet bilen bir siyasi ve toplumsal ahlakı, Özetle otoriter yolsuzluk düzenine karşı siyasi ahlaka dayalı demokratik hukuk devletini egemen kılmak üzere gece gündüz çalışacak, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız.

EYT’LİLERİN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ

Son olarak Genel Merkezimiz tarafından açıklanan EYT sorununun çözümünde Gelecek Modelinden de bahsetmek istiyorum. 

Yıllarca emek harcamış, belli hakları elde etmiş ancak yasal çerçevenin değişmesi sebebiyle iş yaşamına başladığında vaat edilenden çok farklı şartlarla karşılaşmak zorunda kalmış Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu yıllardan beri göz ardı edilmektedir. 

Hükümetin ve özellikle ekonomi yönetiminin anlaşılmaz bir biçimde inatla sürdürdüğü yanlış politikaların sonucu işgücü ortamında yaşanan bozulma, gençlerimizle birlikte en çok bu kesimi olumsuz etkilemekte, mağduriyet tablolarına sebep olmaktadır. 

Gelecek partisi iktidarında 4447 sayılı yasa ile geriye yönelik haklarını kaybeden EYT mağdurları için çözüm önerimizin ana hatları şu şekildedir. 

Asgari 5000 gün sosyal güvenlik primi ödemiş olmak ve herhangi bir işte çalışmamak kaydıyla, herkes emeklilere tanınan bütün sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaktır. (EYT’lilerin birikmiş GSS prim borçlarının ise affı yoluna gidilecektir)

Asgari 5000 gün sosyal güvenlik primi ödemiş olmak ve herhangi bir işte çalışmamak kaydıyla, erkeklerde 48, kadınlarda 46 yaşından gün almış olanlara halen en düşük emekli maaşına denk bir meblağ “Hak kazanım öncesi desteği” kapsamında yasal olarak emekliliğe hak kazanana kadar veya herhangi bir işte çalışmaya başlayıncaya kadar süre sınırı olmaksızın ödenecektir.

Asgari 7000 gün sosyal güvenlik primi ödemiş olmak ve herhangi bir işte çalışmamak kaydıyla erkeklerde 48, kadınlarda 46 yaşından gün almış olanlara “asgari ücretin net tutarını geçmemek koşuluyla” emekli olmaları halinde alacakları emeklilik maaşı eşdeğeri “hak kazanım öncesi desteği” kapsamında, yasal olarak emekliliğe hak kazanana kadar veya herhangi bir işte çalışmaya başlayıncaya kadar ödenecektir.

 5510 sayılı kanunla yeniden düzenlenen aylık bağlama oranlarındaki %70 seviyelerinden %28 seviyelerine düşüş sonunda; insanca yaşamak için elverişli şartları sağlayamayacak kadar düşük emekli maaşlarının bağlanması ve yine aynı kanunla “kayıt dışı istihdamı” teşvik eden çalışma süresi arttıkça bağlanacak maaşta meydana gelen azalma konularında da düzeltici yönde adımlar atılacaktır.

8 Eylül 1999 yılında çıkarılan 4447 sayılı yasanın çalışanların aleyhine olacak şekilde geçmişe yönelik olarak uygulamaya alınması nedeniyle oluşan kaybın azaltılması için, yönetime geldiğimizde ülkenin ekonomik imkanları da göz önüne alınarak; mümkün olan adımlar atılacaktır.

Bu çerçevede önerdiğimiz çözümün derhal uygulamaya sokulması halinde, saha araştırmamızın ortaya koyduğu somut veriler doğrultusunda EYT mağdurlarımızın birçoğunun sorunlarının çözülmesi mümkün görülmektedir. 

Bunun bütçeye getireceği yükün, (EYT mağdurlarının yapacağı harcamalardan sağlanacak ilave vergi gelirleri ihmal edilse bile) milli gelirin binde 8’ile %1’i arasında olacağı hesaplanmaktadır. 

Altını bir kere daha çizmekte yarar görüyoruz; Türkiye’de eksikliği çekilen şey kaynak değildir. Eksik olan ehliyetli ve liyakatli yönetimdir. Eksikliği çekilen dürüst ve şeffaf kamu yönetimi anlayışıdır. Eksikliği çekilen yolsuzluğa bulaşmamış, ahbap-çavuş kapitalizmine dönüşmemiş devlet yönetimidir. Eksikliği çekilen israftan, gösterişten, yandaş kayırmacılığından uzak siyasettir. 

Gelecek Partisi HAMDOLSUN bunun için var.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri