Gençler gelecekten ümitsiz

Gençlerin içerisinde bulunduğu sorunları ve çözüm önerilerini sıralayan Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Rauf Büyüktermiyeci, “Gençliğimiz neden yaşadığının farkında değil. Bu sorunlardan ahlak ve maneviyata dönerek kurtulabiliriz” dedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Rauf Büyüktermiyeci, “Gençliğin sorunları, ihtiyaçları ve çözüm yolları” ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Parti il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Büyüktermiyeci, ülke nüfusunun yarısının 29 yaşından küçük olduğunu belirterek, “Türkiye’nin dünyadaki pek çok ülkeye kıyasla oldukça genç bir nüfusa sahip olduğu göz önünde bulundurulduğunda etkili gençlik politikalarının önemi anlaşılmaktadır. Buna rağmen ülkemizde şu ana kadar yürütülen gençlik politikalarının daha çok sorun odaklı bir yaklaşım içermesi üzücü bir gerçektir” dedi. 

İŞSİZLİK ORANI ÇOK FAZLA

Türkiye’de gençlerin en büyük sorununu işsizlik ve eğitimsizlik olduğunu vurgulayan Büyüktermiyeci, şöyle konuştu: “2015 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’deki genç işsizlik oranı yüzde 20’leri geçmiş vaziyettedir. Sokakta gördüğümüz her 5 gençten biri işsizdir. Geçtiğimiz 25-30 yıl içerisinde zararlı alışkanlıklar ve buna bağlı sorunlar ciddi derecede artmıştır. Madde bağımlılığı, alkol ve sigara tüketimi önemli bir sorundur. Gençlerimiz artık daha az okuyor ve boş zamanlarını internet ve sosyal medya ile doldurmaya çalışıyor. Şans oyunları ile avunuyorlar. Televizyon, bilgisayar ve internet genellikle önerilen amaçlar dışında kullanılıyor. Gençlerimizin geleceğe yönelik istekleri arasında en başta iş, sağlık, başka ülkede yaşama ve zengin olma bulunmaktadır. TÜİK verilerine göre gençlerimizin yüzde 28’i çok ümitsizdir. Gençlerimizin yüzde 21'i intiharı düşünmektedir. Çünkü gençliğimiz neden yaşadığının farkında değil. Bu sorunlardan ahlak ve maneviyata dönerek kurtulabiliriz.”

PROJELERİMİZ HAZIR

“Bir ülkenin asıl gücü tankı, tüfeği, topu değil imanlı ve inançlı gençliğidir” diyen Büyüktermiyeci, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz Saadet Partisi olarak gençlerimizin sorunlarını biliyoruz ve bu sorunları çözmek için var gücümüzle çalışacağız. Sorunların oluşmasındaki en büyük etkenler koordinasyon eksikliği, gençlerin sorunlarını sunacağı bir mecranın olmaması ve örnek alınabilecek başarılı insanların eksikliğidir.  Biz gençlerimizin kendi projelerini ve politikalarını yapabilmelerini sağlayacağız. Ayrıca barınma, işsizlik ve sosyal güvenlik, yabancı dil bilme ve yurtdışına çıkma, internet kullanımı ve haberleşme yolları, zararlı alışkanlıklar, rol model eksikliği, gençlik ve spora yönelik etkinlikler gibi konularda çalıştaylar yapıp projeler oluşturarak gençlerimizin en büyük problemleri ile alakalı direk çözüme yönelik adımlar atacağız. Gençlerimize yeni aksiyonlar yüklemeyi de unutmayacağız. İslam Biriliği’ni hedef almayan, faize dayalı küresel sistemin çarkından dışarı çıkabilmek için adım atmayan, ırkçılığa veya mezhepçiliği esas alan yapılanmaların ne ülkemize ne de İslam coğrafyalarına bir fayda getirmesi mümkün değildir. Suriye’de, Libya’da, Irak’ta, Yemen’de ve diğer mazlum ve mağdur coğrafyalarda gençlerimizi ve kardeşlerimizi bataklıktan ancak biz kurtarırız. Yeryüzünde hakkı ve adaleti üstün tutan bir sistemin kurulabilmesi için tüm gençlerimizle Saadet Partisi olarak işbirliğine devam ediyoruz ve çalışıyoruz.”

HÂLİD ŞEN  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri