Gabar'da askerlere bayram sürprizi

Genelkurmay'ın düzenlediği organizasyonda dağda nöbetteyken annesini karşısında gören asker büyük şaşkınlık yaşadı.

Genelkurmay Başkanlığının organize ettiği etkinlik kapsamında, 6. Motorize Piyade Tugay Komutanlığında vatani görevlerini yapan 5 askerin ailesi kışlaya davet edilerek, sürpriz şekilde çocuklarıyla buluşturuldu.

ASKERE ÇİFTE BAYRAM

Er Cihan Şahin, Onbaşı Ömür Özeken, Er Murat Biyan ve Er Mustafa Kutluca, İstanbul, Kırklareli, Siirt ve Şanlıurfa'dan getirilen aileleriyle bir araya geldi. Çocuklarına sarılarak hasret gideren aileler, kendilerine en büyük bayram hediyesinin bu şekilde verildiğini ve adeta çifte bayram yaşadıklarını dile getirdi. Askerler de kendilerini bayramda aileleriyle buluşturan komutanlarına teşekkür etti.

"KUZUCUĞUM,YAVRUCUĞUM"

Bu arada bin 500 metre yükseklikteki Halis Tepesi mevzisinde nöbet tutan 5 aylık asker Piyade Onbaşı Ünal Yakar'a, Osmaniye'den getirilen ailesi zırhlı araçla bölgeye götürülerek sürpriz yapıldı. Nöbet kulübesinde anne ve babasını karşısında gören Piyade Er Yakar, sevinçten gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunu yaklaşık 3 aydır görmeyen anne Songül Yakar'ın ''Kuzucuğum, yavrum'' diye seslenmesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Anne Songül ve baba Mehmet Yakar, çok mutlu olduklarını belirterek, vesile olanlara teşekkür etti. Yakar ailesi, çocuklarının askerlik yaptığı mevziyi gezerek, silah arkadaşlarının da bayramını kutladı.

ERKEN TERHİS 15 GÜN SONRA

12 ayı dolduran asker ve ailelerinin merakla beklediği tarihi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıkladı. Bayram namazını Kocatepe Camii'nde kılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cami çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Arınç, askerliğin 12 aya indirilmesiyle ilgili bir soru üzerine, “Bayram sonrası gerekli düzenleme yapılacak. Şu an gidenler 12 ay askerlik yapacak. Önümüzdeki aydan itibaren de 12 ayı dolduranlar terhis edilecek” dedi. Düzenlemeden 40 bin asker faydalanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri