Erdoğan: Hür Suriye Ordusu’nun Geçmesi Konusunda Sıkıntımız Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hür Suriye Ordusu’ndan bin 300 kişinin Kobani’ye geçişinin PYD tarafından kabul edildiğini açıkladı. Erdoğan, bu kişilerin Türkiye üzerinden bu bölgeye geçiş yapacağını söyledi.Estonya Cumhurbaşkanı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hür Suriye Ordusu’ndan bin 300 kişinin Kobani’ye geçişinin PYD tarafından kabul edildiğini açıkladı. Erdoğan, bu kişilerin Türkiye üzerinden bu bölgeye geçiş yapacağını söyledi.

Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves’le görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, Hür Suriye Ordusu savaşçılarının Kobani’ye geçişi konusundaki bir soruyu cevapladı. Erdoğan, “İlgili birimlerimiz, bu geçiş güzergahının nasıl olması gerektiğini müzakere ediyorlar. Hür Suriye Ordusu’nun bizim tarafımızdan ilgili bölgeye geçmesi noktasında zaten bir sıkıntımız yok. Buna olumlu yaklaştığımızı daha önce de söylemiştik.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani’ye geçiş yapacak Peşmerge sayısının ise daha önce 200 olarak açıklandığını fakat bu sayının 150’ye indirildiği konusunda bilgilendirildiğini ifade etti.

Kırım Tatarlarına yönelik Rusya Federasyonu’nun atmış olduğu adımı tanımadıklarını vurgulayan Erdoğan, “Bu konuyla ilgili her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Estonya’nın da Kırım Tatarlarına vermiş olduğu destekten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi. Erdoğan, bu konuları başta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olmak üzere üst düzeyde görüşmeye devam ettiklerini dile getirdi.

Türkiye’nin AB üyelik sürecine verdikleri destek sebebiyle Estonya yönetimine teşekkür eden Erdoğan, Estonya ile 456 milyon dolarlık ticaret hacmini kısa zamanda 1 milyar dolara çıkarmak istediklerini dile getirdi.

Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves, NATO üyeliği için kendilerine en yakın desteği Türkiye’nin verdiğini belirtti. Ilves, buna mukabil olarak Estonya’nın da Türkiye’nin AB üyeliğine destek verdiğini vurguladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri