Enderun geleneği bozmadı

Enderun Liseleri yüz güldürmeye devam ediyor. LYS yerleştirme sonuçlarında bu yıl da üstün başarı gösteren Enderun Liseleri fen liseleri ve genel liseler arasında öncü ve sağlam yerini perçinliyor.
Özel Enderun Liseleri Okul Müdürü İlhan Yılmaz, Fen Lisesi ve Genel Lise öğrencileri arasında genel ortalamada yüzde 69,53 oranında başarı elde ettiklerini kaydetti. Okul Müdürü İlhan Yılmaz, “Bilindiği gibi geçen yıl Enderun Liselerimiz, yüzde 72,22 yerleştirme başarısı ile Konyamızın onuru olmuş ve yerleştirme birincisi olmuştuk. Bu yıl geçerli yüzdelere baktığımızda Fen Lisesi yerleştirme oranımız yüzde 65,38, genel lise yerleştirme oranımız yüzde 73,68 olmuştur. Lisans yerleştirme başarısına imza atan gençlerimizi tebrik ediyorum. Bu tablo uzun soluklu bir çabanın, uğraşının, ekip çalışmasının eseri. Sevincimizin temelinde öğrencilerimizin lise öğrenimi boyunca verdikleri emekler ve onları yetiştiren deneyimli, duyarlı bir kadronun yaptığı çalışmalar yatıyor. Bu emek bu yıl da sonuçlarını verdi” dedi. İlhan Yılmaz şunları söyledi: “Her 4 öğrenciden 3 nü üniversiteli yapmanın haklı sevincini yaşadıklarını, bu başarıyla zorlu yeni sınav sistemine en hızlı adapte olan kurum olduklarını ifade etti.
Tesadüfî olmayan bu başarıda özverili ve disiplinli çalışan Enderun Liseleri eğitim kadrosunu, bu yoğun çalışmada destek olan velileri ve bu zorlu sürecin üstesinden gelen bütün öğrencilerini yürekten kutlayan Yılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “Her yıl olduğu gibi hedeflerimizin üstüne çıkabilmek, öğrencilerimize duyduğumuz güvenin karşılığını alabilmek çok güzel. Onları kutluyorum. Çocuklarımızın gelecekte bilim adamı olmalarının yollarını açmaya çalışıyoruz. Üniversite artık onların akademik olgunluk basamağı. Özel Enderun Liseleri olarak “özel bir okul”un yapması gerekenleri fazlasıyla yapma peşindeyiz. Gençlerimizi nitelikli yetiştirip Üniversiteye yerleştirebilmekte bizim görevlerimizden biriydi. Bu süreçte fırtınalar, yağmurlar, hırçın soğuklar gördük. Ama içimizi ısıtacak güneş hep var oldu: Bu sonuçtan emindik. Öğrencilerimin hayalleri hiç solmadı. Hedeflediler, kazandılar. Başarılarını tebrik ediyorum. Öğrencilerime başarı dolu bir üniversite hayatı dilerim.” 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri