Emekliler, maaş promosyonlarını istiyor

İş Bankası Konya Şubesi önünde basın açıklaması yapan Türk Emekliler Sendikası Konya Şubesi (Emekli-Sen), maaş promosyonlarının kendilerine ödenmediğini iddia ederek haklarını istediklerini söyledi.

Türk Emekliler Sendikası, İş Bankası Konya Şubesi önünde basın açıklaması yaptı. Türk Emekliler Sendikası Konya Şubesi Saymanı Huriye Konukseven, “Bugün Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) maaş alan emeklilerin sayısının 8 buçuk milyona ulaştığını söyledi. “Böylesine büyük bir kitle olan emekliler ile hak sahiplerinin aylıkları kurumun anlaşma yaptığı bankalar ve PTT tarafından ödenmektedir” diyen Konukseven, “Aylıkların ödendiği banka ve PTT’lerden emeklilere her hangi bir maaş promosyonu ödenmemektedir. Bu Anayasa’nın 10. maddesindeki kanun önündeki eşitlik ilkesi ile uygulanmakta olan serbest piyasa ekonomisi kurallarına aykırı bir durumdur” dedi.
Aylık ödemeler için sözleşme yapılan bankalardan sağlanan promosyon gelirinin, SGK tarafından amaç dışı alanlara aktarıldığını iddia eden Konukseven, “SGK’nın promosyonlarımızı Voleybol İhtisas Kulübüne aktardığı yönünde bilgiler alıyoruz. Sendika olarak konunun aydınlatılması için 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümleri çerçevesinde 7 Mayıs 2009 tarihinde kuruma başvuruda bulunduk. Umarız bu başvurumuza gerçek bilgiler gizlenmeden bizi tatmin edecek şekilde cevap verilir” diye konuştu. Bu konunun takipçisi olduklarını ifade eden Konukseven, son olarak şunları kaydetti: “Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Talebimizi iletmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na hitaben tarafımızdan hazırlanmış olan dilekçe şube ve temsilciliklerimiz tarafından emeklilere imzalatıldı. İmzalatılan binlerce dilekçe Bakanlığa iletilmek üzere postaya verilmektedir. ” 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri